De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Jonge drugsdealers die de Brugse ‘apotheek van wacht’ vormden krijgen voorwaardelijke celstraffen van 30 maanden

BruggeTwee 21-jarige Bruggelingen hebben voorwaardelijke celstraffen van 30 maanden gekregen voor het dealen van drugs. Hun naam in het milieu? ‘De apotheek van wacht’. G.L. en K.L. waren volgens het parket immers dag en nacht beschikbaar voor hun kopers.

 1. LEVENSVERHAAL. Kunstenaar Jef Claerhout laat erfenis achter op talloze pleinen en locaties in Vlaanderen: “Zelfs Jean-Luc Dehaene was fan van zijn werk”
  PREMIUM
  Beernem

  LEVENSVER­HAAL. Kunstenaar Jef Claerhout laat erfenis achter op talloze pleinen en locaties in Vlaanderen: “Zelfs Jean-Luc Dehaene was fan van zijn werk”

  Zo snel zal Jef Claerhout niet vergeten zijn. De kunstenaar van Fonske in Leuven, Papageno in Brugge, Tijl Uilenspiegel in Damme of Briek Schotte in Kanegem overleed op 10 augustus op 84-jarige leeftijd, maar laat een ‘footprint’ achter in Vlaanderen. “Hij was aimabel, een volksvriend en net dat was zijn grootste kracht.”
 2. TERRASTIP. SENSI in Ruddervoorde: "Dineren en slapen op een prachtig kasteeldomein”
  PREMIUM
  Ruddervoorde/Zwevezele

  TERRASTIP. SENSI in Ruddervoor­de: "Dineren en slapen op een prachtig kasteeldo­mein”

  Het is zo rustig gelegen dat zelfs je internetverbinding er af en toe wegvalt. Wie even alle zorgen achter zich wil laten, kan nog tot en met zondag terecht in pop-up SENSI in Ruddervoorde. Chefs Steven Devriendt en Tursen Ringston maken op het kasteeldomein van de Lakebossen eten klaar op een houtgestookte buitenkeuken. De glampingtenten in het bos maken de ervaring helemaal af.