Vast staat wel dat de derby zowel voor, tijdens als na de wedstrijd gespannen verliep. “Al voor de wedstrijd waren er pogingen tot confrontatie tussen beide harde kernen”, bevestigt Lien Depoorter. “
Volledig scherm
Vast staat wel dat de derby zowel voor, tijdens als na de wedstrijd gespannen verliep. “Al voor de wedstrijd waren er pogingen tot confrontatie tussen beide harde kernen”, bevestigt Lien Depoorter. “ © Photo News

Jonge Cercle-supporter (23) slachtoffer van zinloos geweld na Brugse derby: “Hij kreeg rake klappen in het gezicht”

BruggeEen 23-jarige supporter van Cercle Brugge is vrijdagavond in elkaar geslagen op de terugweg naar huis na de derby tegen Club. De twintiger liep diverse zware verwondingen op in het gezicht en moet eerstdaags geopereerd worden. De dader vluchtte na de vechtpartij weg. “Of het geweld een uitloper is van de derby, moet nog blijken uit het onderzoek”, zegt Lien Depoorter van de Brugse politie.

  1. Frank (60) leerde koning Filip surfen en is nu officieel gehuldigd als hofleverancier: “Ontvangst op het paleis was heel hartelijk”
    PREMIUM
    Knokke-Heist

    Frank (60) leerde koning Filip surfen en is nu officieel gehuldigd als hofleveran­cier: “Ontvangst op het paleis was heel hartelijk”

    En of hij straalde, Frank Vanleenhove, toen hij dinsdag werd ontvangen op het Koninklijk Paleis. De uitbater van Surfers en Lakeside Paradise werd er officieel gehuldigd als hofleverancier. Een erkenning waar de man, die koning Filip leerde de zee te bedwingen vanop een surfplank, enorm trots op is. “Wat een jaar is 2022 al geweest. Ik sta 40 jaar op het strand, Surfers Paradise bestaat 35 jaar én ik werd hofleverancier. Al is dit zeker de verdienste van een volledig team”, zegt Frank. Uit het gesprek met de koning bleek alvast dat die laatste nog plannen inzake surfen heeft.