Benny Proot
Volledig scherm
PREMIUM
© Benny Proot

Jarenlang gevraagd om kerstmarkt, maar nu sluiten laatste kraampjes op ‘t Zand amper één week na opening al definitief: “Het heeft geen zin om te blijven”

BruggeHet is over en uit voor de kerstmarkt op ’t Zand in Brugge. Op zaterdag bleven er nog drie van de 20 standhouders over, maar ook zij sluiten de deur van hun zwarte container voor dit jaar. “Het heeft werkelijk geen zin om hier te blijven”, klinkt het bij de laatste standhouders. Bij het Brugs Handelscentrum geven ze toe dat het een regelrechte flop is geworden. “Het ligt aan de locatie. Op de Markt en het Simon Stevinplein komt wél volk", zegt voorzitter Dirk Vanhegen. Blijft nu de vraag wat de toekomst brengt voor een kerstmarkt op ‘t Zand. 

 1. Middeleeuwse grafkelder na maanden voorbereiding in de lucht gehesen en verplaatst naar Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Historisch moment voor Brugge”
  PREMIUM
  Brugge

  Middeleeuw­se grafkelder na maanden voorberei­ding in de lucht gehesen en verplaatst naar On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk: “Historisch moment voor Brugge”

  Brugge is een parel rijker. Dinsdagochtend in alle vroegte werd de best bewaarde grafkelder die bij opgravingen kwam bloot te liggen, omhoog getild en in de Onze-Lieve-Vrouwekerk gezet. Een historisch moment, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Er is speciaal een wetenschappelijk comité opgericht om dit proces te begeleiden.” Een restaurateur gaat nu eerst met de beschilderingen aan de slag, maar nieuwsgierigen komen toch al aan hun trekken.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.