Minister Jan Jambon overhandigde het certificaat aan burgemeester Dirk De fauw.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Jan Jambon overhandigde het certificaat aan burgemeester Dirk De fauw. © Filip Vanden Berghe

Jambon benoemt Musea Brugge tot cultureel-erfgoedinstelling: “Brugge is een merknaam waar Vlaanderen wereldwijd mee kan uitpakken”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kwam zaterdag naar Brugge om er Musea Brugge officieel aan te duiden als cultureel-erfgoedinstelling. Musea Brugge is daarmee de derde in Vlaanderen, na M HKA en KMSKA uit Antwerpen. “Het is een ongelooflijke eer voor onze stad en het toont aan hoe belangrijk onze musea zijn”, reageert burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

  1. REPORTAGE. Vogelopvangcentrum ontfermt zich over recordaantal jonge egels en houtduiven door de droogte: “Zet een bakje water en natte kattenbrokken in de tuin”
    Beernem

    REPORTAGE. Vogelop­vang­cen­trum ontfermt zich over recordaan­tal jonge egels en houtduiven door de droogte: “Zet een bakje water en natte kattenbrok­ken in de tuin”

    “Ongezien”, noemt vrijwilliger Marina Jonckheere de situatie in Vogelopvangcentrum Bulskampveld in Beernem. Tussen de 350 en 400 vogels verblijven er momenteel. Ze sterken aan, nadat ze uitgedroogd zijn binnengebracht door mensen. De warme en droge zomer eist zijn tol in de natuur. “We zitten stilaan aan onze limiet", zegt ze.