Bram De Bruyne van Nomad: "Er zijn collega's die er veel van verwachten, maar ik weet het toch zo niet."
Volledig scherm
PREMIUM
Bram De Bruyne van Nomad: "Er zijn collega's die er veel van verwachten, maar ik weet het toch zo niet." © Benny Proot

Is het WK in Brugge vloek of zegen voor horeca en handelaars?: “Hoge verwachtingen hebben we niet”

BruggeHet aftellen naar de start van het WK tijdrijden is nu écht van start gegaan. Vanaf zondag verwachten ze in Knokke-Heist en Brugge tienduizenden koersliefhebbers. Hoogdagen voor de horeca, denk je dan. Maar is dat wel zo? En wat met de handelaars? Niet elke winkel blijft open, zo blijkt. “Onze hotels zitten zeker niet vol”, zegt Dimitri Thirion van de vzw Hotels Brugge.

 1. Buschauffeur Tony opent indrukwekkend politiemuseum in Brugge: “Misschien groeit zo het respect voor deze mensen en hun job”
  PREMIUM
  Brugge

  Buschauf­feur Tony opent indrukwek­kend politiemu­se­um in Brugge: “Misschien groeit zo het respect voor deze mensen en hun job”

  Honderden uniformen, kepies, tal van attributen van de arm der wet...: in het Brugs politiemuseum, gevestigd in een leeg commissariaat, vind je het allemaal. Na maanden voorbereidingen is de droom van buschauffeur Tony Gilliaert (43) werkelijkheid geworden. “Noem dit gerust een uit de hand gelopen hobby, ja. Het is de bedoeling om dit museum, het enige in zijn soort in ons land, minstens de komende 6 à 7 jaar open te houden”, zegt Tony. Wij keken onze ogen uit.
 2. ‘Elektrisch autosalon’ op 't Zand doet twijfelaars overstag gaan: “Kan ik mijn stopcontact gebruiken of moet ik een laadpaal zetten?”
  PREMIUM
  Brugge

  ‘Elektrisch autosalon’ op 't Zand doet twijfe­laars overstag gaan: “Kan ik mijn stopcon­tact gebruiken of moet ik een laadpaal zetten?”

  Drie dagen lang is 't Zand in Brugge omgetoverd tot een openlucht autosalon voor elektrische wagens. Honderden geïnteresseerden maken er op één locatie kennis met de allernieuwste elektrische modellen van elf Brugse concessiehouders. “Anders doen mensen er vaak een paar dagen over om garages en auto’s te vergelijken, hier kan het op een zakdoek en dat inspireert duidelijk”, zegt Stijn Vansteenbrugge van RijBatterij.