"Brugge is een filmlocatie op zichzelf", oordeelt de reiswebsite Big 7 Travel.
Volledig scherm
"Brugge is een filmlocatie op zichzelf", oordeelt de reiswebsite Big 7 Travel. © Benny Proot

Internationale reiswebsite neemt Brugge op in lijst van 50 mooiste filmlocaties ter wereld

BruggeDe internationale reiswebsite Big 7 Travel heeft Brugge als enige Belgische stad opgenomen in de officiële lijst van ‘The 50 Most Beautiful Movie Locations In The World’.

  1. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Hoe een grappenmaker van een roman uit 1867 de identiteit van Damme bepaalt: “Tijl Uilenspiegel doet ons nadenken over onszelf, hij is razend actueel”
    PREMIUM
    Damme

    REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Hoe een grappenma­ker van een roman uit 1867 de identiteit van Damme bepaalt: “Tijl Uilenspie­gel doet ons nadenken over onszelf, hij is razend actueel”

    “Wie Tijl Uilenpiegel zegt, zegt Damme. En wie aan Damme denkt, denkt aan Tijl Uilenspiegel.” Het zijn de woorden van de fiere burgemeester en CD&V-voorzitter Joachim Coens. Ze zijn in het pittoreske stadje vlakbij Brugge maar al te trots op hun literaire held uit de roman van Charles De Coster uit 1867. Maar wist u dat de oorspronkelijke legende een heel ander beeld schetste van de schelm? Het volledige verhaal van Uilenspiegel en het boekendorp. En ga het vooral zelf beleven, daar bij de wereldberoemde Damse Vaart. Meer lezen over levende legendes in Vlaanderen kan in ons dossier.