"Brugge is een filmlocatie op zichzelf", oordeelt de reiswebsite Big 7 Travel.
Volledig scherm
"Brugge is een filmlocatie op zichzelf", oordeelt de reiswebsite Big 7 Travel. © Benny Proot

Internationale reiswebsite neemt Brugge op in lijst van 50 mooiste filmlocaties ter wereld

BruggeDe internationale reiswebsite Big 7 Travel heeft Brugge als enige Belgische stad opgenomen in de officiële lijst van ‘The 50 Most Beautiful Movie Locations In The World’.

 1. Einde van een tijdperk in Aartrijke, waar speelgoedwinkel ‘Coemancenter’ eind dit jaar de deuren sluit: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan, want hier kleeft de nostalgie aan de muren”
  PREMIUM
  Aartrijke

  Einde van een tijdperk in Aartrijke, waar speelgoed­win­kel ‘Coemancen­ter’ eind dit jaar de deuren sluit: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan, want hier kleeft de nostalgie aan de muren”

  Speelgoedwinkelketen Fun zal haar filiaal aan de Engelstraat in Aartrijke allicht nog voor het einde van het jaar definitief sluiten. Daarmee zal, na net geen honderd jaar, een einde komen aan een brok nostalgie. Want de speelgoedwinkel kent hiér haar oorsprong, toen nog als Coemancenter. Of hoe een lokale drukkerij met speelgoedartikelen uitgroeide tot de grootste in haar soort in West-Vlaanderen.
 2. Reetje op zoek naar water, gewassen verschralen onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden
  West-Vlaanderen

  Reetje op zoek naar water, gewassen verschra­len onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden

  Akkers worden woestijnen, vissen spartelen in opdrogende vijvers, landbouwers zien hun gewassen sterven door een gebrek aan water. De droogte laat zich voelen in West-Vlaanderen, voor landbouw, mens en dier. “Voor het drinkwater is de toestand ernstig, maar niet precair”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Een stand van het water in de kustprovincie. En 17 foto’s, de voorbije week genomen door onze fotografen in West-Vlaanderen.
 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.