De haven van Zeebrugge.
Volledig scherm
De haven van Zeebrugge. © BELGA

Indische mensensmokkelbende krijgt tot 5 jaar cel en meer dan 3 miljoen euro boete, hulpverlener die transmigranten onderdak bood vrijgesproken

Een bende Indische mensensmokkelaars heeft in de Brugse rechtbank celstraffen tot 5 jaar gekregen en in totaal 3,1 miljoen euro aan boetes. Een 72-jarige hulpverlener uit Sint-Jans-Molenbeek werd vrijgesproken. Hij bood onderdak aan verschillende transmigranten, maar stelde daarmee volgens de rechtbank geen strafbare feiten.

 1. Brugse schooldirecteurs over besmettingen, afstandsonderwijs en sancties voor leerlingen: “We zitten op ons tandvlees”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse schooldi­rec­teurs over besmettin­gen, afstandson­der­wijs en sancties voor leerlingen: “We zitten op ons tandvlees”

  Ze hebben er nog maar eens razend drukke dagen opzitten, de directeurs in het secundair onderwijs. “We willen absoluut de scholen openhouden”, is de overheid duidelijk. Is voltijds onderwijs wel mogelijk in een school met duizend of meer leerlingen? Hoe los je dat op de speelplaats op, met de mondmaskerplicht? En hoe zien zij de toekomst? We laten vijf directeurs in Brugge aan het woord. “Wie zijn mondmasker weigert te dragen, riskeert een sanctie. En ja, dat is al gebeurd”, zegt een van hen.
 2. West-Vlaams gouverneur na overleg met Vlaamse regering: “Draagvlak voor doortastende maatregelen is groot”
  West-Vlaanderen

  West-Vlaams gouverneur na overleg met Vlaamse regering: “Draagvlak voor doortasten­de maatrege­len is groot”

  Vanavond kondigt de Vlaamse regering nieuwe coronamaatregelen aan voor Vlaanderen. De gouverneurs legden vanmorgen hun voorstellen, die ze maandag bespraken met de burgemeesters, voor aan de Vlaamse regering. Welke voorstellen wel of niet weerhouden worden is nog niet duidelijk, maar volgens West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) is het draagvlak voor doortastende maatregelen groot.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond