De helikopter 'RAGO' van de federale politie kwam de maïsvelden in Koolkerke van bovenaf doorzoeken.
Volledig scherm
De helikopter 'RAGO' van de federale politie kwam de maïsvelden in Koolkerke van bovenaf doorzoeken. © Mozkito

Inbrekers viseren woning van mensen die op reis zijn: alle voortvluchtigen inmiddels opgepakt

KoolkerkeIn Koolkerke bij Brugge is donderdagmorgen sinds 10 uur een klopjacht gehouden op enkele voortvluchtige inbrekers. Op klaarlichte dag probeerden de daders binnen te raken in een woning, waarvan de eigenaars op reis zijn. Rond 16 uur werden alle verdachten gevat.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Gebedenboekje uit Renaissance verkocht voor iets meer dan half miljoen euro. “Mini-schilderijen vertellen veel over het leven van toen”
  PREMIUM
  Brugge

  Gebeden­boek­je uit Renaissan­ce verkocht voor iets meer dan half miljoen euro. “Mi­ni-schilderij­en vertellen veel over het leven van toen”

  Zaterdag werd door het veilinghuis Van de Wiele in Brugge een gebedenboek verkocht voor maar liefst 410.000 euro of 512.500 euro als je de veilingkosten erbij telt. Het gaat om een gebedenboek uit de periode van de Renaissance dat geproduceerd werd in Brugge. Het is met de hand geschreven en in de marges zijn kleine taferelen geschilderd die de tijdsgeest weergeven.