De A10 Jabbeke-Oostende in Oudenburg. Een BMW belandde in de gracht.
Volledig scherm
De A10 Jabbeke-Oostende in Oudenburg. Een BMW belandde in de gracht. © Jan Van Maele

IN BEELD. Spekgladde snelwegen zorgen voor massa ongevallen in noorden van West-Vlaanderen

Brugge/Nieuwpoort/Oudenburg/OostduinkerkeExtreem gladde omstandigheden op de snelwegen in het noorden van West-Vlaanderen hebben zondagmiddag voor een massa ongevallen gezorgd. Zware hagelbuien en smeltende sneeuw toverden de rijbaan op bepaalde plaatsen om tot een ijspiste. Takeldiensten, brandweer en wegpolitie hadden de handen vol. Alle ongevallen gebeurden in amper een half uurtje tijd.

 1. Autobestuurder en fietser gaan met elkaar op de vuist na bijna-aanrijding: "Hij maakte een opmerking over mijn vermoorde moeder”
  Brugge/Knokke-Heist

  Autobe­stuur­der en fietser gaan met elkaar op de vuist na bij­na-aanrijding: "Hij maakte een opmerking over mijn vermoorde moeder”

  Een 28-jarige Bruggeling en 57-jarige man uit Knokke-Heist staan in de Brugse rechtbank terecht voor wederzijdse slagen en verwondingen. M.V. en Y.B. gingen met elkaar op de vuist na een bijna-aanrijding. Een opmerking van Y.B. over de vermoorde moeder van M.V. zou volgens de verdediging de aanleiding zijn geweest voor de vechtpartij.
 2. Ieperling heeft in zijn boek ‘Het oud verhaal van Vlaanderen’ wel aandacht voor Jan Breydel: “Tom Waes mocht gerust bij mij aankloppen”
  Ieper/Brugge

  Ieperling heeft in zijn boek ‘Het oud verhaal van Vlaanderen’ wel aandacht voor Jan Breydel: “Tom Waes mocht gerust bij mij aankloppen”

  “Ik heb heel wat historische namen rond de Guldensporenslag niet horen vallen in de tv-aflevering van Tom Waes, namen die ik wel heb opgenomen in mijn boeken.” Amateurhistoricus Ivan Vanherpe (66) uit Ieper volgt met volle aandacht de reeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’, vooral omdat hij een werk schreef met dezelfde titel. Volgens de auteur is zijn boek het enige naslagwerk dat de Vlaamse geschiedenis op een chronologisch manier weergeeft.
 1. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.