Emoties in de kapel van de Jozefienen in Brugge
Volledig scherm
PREMIUM
Emoties in de kapel van de Jozefienen in Brugge © Benny Proot

IN BEELD. Lessen bij de Jozefienen een halfuur vroeger gedaan om samen naar de Rode Duivels te kijken: “Dit bevordert de samenhorigheid”

BruggeDan toch een beetje Rode Duivels-gekte in Brugge, waar zo'n 130 studenten van het Sint-Jozefsinstituut in de binnenstad verzamelden in de kapel van de school. Met braadworsten en Belgische kleuren op de wangen zat er op z’n minst wat sfeer in. Het halfuurtje minder les namen ze er met plezier bij.

 1. Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert (73) openhartig: “Mijn gezondheid is verslechterd, maar we moeten optimist blijven”
  PREMIUM
  BRUGGE

  Brugs ereburge­mees­ter Patrick Moenaert (73) openhartig: “Mijn gezondheid is verslech­terd, maar we moeten optimist blijven”

  “Ik had gehoopt dat er een man of tien in de zaal zou zitten, maar het was duidelijk iets meer”, glimlacht Patrick Moenaert (73) na afloop van Het Brugs Uurtje waarop hij zondag over zijn leven vertelde. De Brugse ereburgemeester is zijn gevoel voor humor niet verloren, ondanks zijn jarenlange strijd tegen kanker. Met Patrick Moenaert en zijn echtgenote Marianne hadden we een openhartige babbel. Over gitaar spelen, een gouden huwelijk in het verschiet, en immunotherapie. “Het heeft Patricks spieren aangetast.”
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.