Teddy Bear hospital in de Ku Leuven Brugge
Volledig scherm
PREMIUM
Teddy Bear hospital in de Ku Leuven Brugge © Benny Proot

IN BEELD. Kindjes opereren hun knuffel tijdens Teddy Bear Hospital. “We brengen de beer eerst in slaap zodat hij geen pijn lijdt als de chirurg straks met een scalpel een sneetje maakt”

BruggeEen gewonde teddybeer verzorgen vergt een zachtaardige aanpak, dat hebben de 50-tal kindjes die zaterdag deelnamen aan Teddy Bear Hospital ondervonden. Ze werden dan ook in de watten gelegd en met veel toewijding meegenomen langs een parcours van de ziekenwagen tot aan de nabehandeling bij de huisarts. Bedoeling van het initiatief is om kinderen vertrouwd te maken met de medische wereld waardoor ze geen angst hebben als ze in contact komen met een dokter. We konden zelf vaststellen dat die missie zeker geslaagd is.

  1. Spanning op Jan Breydel en in heel Sint-Andries, waar beslissing over nieuw Club-stadion nakende is: leggen ze dit jaar nog de eerste steen?
    PREMIUM
    Brugge

    Spanning op Jan Breydel en in heel Sint-An­dries, waar beslissing over nieuw Club-stadion nakende is: leggen ze dit jaar nog de eerste steen?

    Krijgen we straks – eindelijk – een doorbraak in de Brugse voetbalstadionsaga? Het dossier loopt ondertussen al sinds 2006, maar een beslissing lijkt nu écht nakende te zijn. Eén van de komende dagen zou die vallen. Krijgt Club eindelijk groen licht en mag het nog dit jaar de eerste steen van de nieuwe voetbaltempel leggen? Wij geven u een stand van zaken in het meest complexe en aanslepende Brugse dossier van de afgelopen jaren.