De Kapel op de oude terreinen van het VTI in de Nieuwe Gentweg wordt gerestaureerd
Volledig scherm
PREMIUM
De Kapel op de oude terreinen van het VTI in de Nieuwe Gentweg wordt gerestaureerd © Benny Proot

IN BEELD. Eeuwenoude Magdalenagasthuis krijgt eindelijk restauratie die het verdient: “Hoognodig, want de gebouwen zijn tot op de draad versleten”

BruggeHet Magdalenagasthuis, de kapel Onze-Lieve-Vrouw Nazareth en het Passantenhuis in Brugge langs de Nieuwe Gentweg krijgen eindelijk de restauratie die het verdient. Zeven eeuwen geschiedenis krijgt zo weer een toekomst. Achter een bakstenen wand werd nog een barok-altaar ontdekt. 

 1. Komt de nieuwe zeesluis van 1 miljard euro in Zeebrugge er wel? “We zijn mogelijk vertrokken voor een juridische lijdensweg”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Komt de nieuwe zeesluis van 1 miljard euro in Zeebrugge er wel? “We zijn mogelijk vertrokken voor een juridische lijdensweg”

  Staat de komst van de broodnodige nieuwe zeesluis in Zeebrugge op de helling? Werkgevers- en havenorganisaties maken zich alvast zorgen over de ‘administratieve mallemolen en juridische lijdensweg’ van het miljardenproject. “De knipperlichten staan op oranje. Als zij op rood zouden springen, zit de haven van Zeebrugge met een huizenhoog probleem”, vreest Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"