De zwanen genieten weer van de vrijheid aan het Begijnhof.
Volledig scherm
De zwanen genieten weer van de vrijheid aan het Begijnhof. © Benny Proot

IN BEELD. 71 Brugse zwanen genieten na vijf maanden ophokplicht van de vrijheid: “Je ziét gewoon dat ze gelukkig zijn”

BruggeAan het Begijnhof in Brugge zijn de vaste bewoners er terug. Na vijf maanden ophokplicht, door enkele gevallen van vogelgriep in ons land, mogen pluimvee en vogels opnieuw vrij in de natuur. Het sein om ook de fiere witte zwanen weer in het straatbeeld te zien. “Net op tijd om nesten te maken en te broeden", hoopt verzorgster Heidi Demeyer.

  1. Dankzij deze Amerikanen steekt Lukaku voor elke match gebalde vuist in de lucht: mensenrechteniconen Tommie Smith en John Carlos op bezoek in Brugge, de plek die “ze altijd al wilden zien”
    PREMIUM
    Brugge

    Dankzij deze Amerikanen steekt Lukaku voor elke match gebalde vuist in de lucht: mensenrech­te­ni­co­nen Tommie Smith en John Carlos op bezoek in Brugge, de plek die “ze altijd al wilden zien”

    Meer nog dan van hun geweldige sportprestaties kent de wereld de Amerikaanse atleten Tommie Smith en John Carlos van één van de meest iconische sportfoto’s. Tijdens de podiumceremonie van de 200 meter op de Olympische Spelen van 1968 staken de zwarte atleten hun vuist de lucht in. Ze zijn sindsdien dé rolmodellen van de huidige 'Black Lives Matter’-beweging en een stichtend voorbeeld voor onder meer Rode Duivel Romelu Lukaku. Vrijdag brachten de twee een bezoek aan Brugge.