Karen van A'Qi staat vanaf zaterdag tussen 29 mannelijke chefs.
Volledig scherm
Karen van A'Qi staat vanaf zaterdag tussen 29 mannelijke chefs. © Foto Benny Proot

"Ik zal mijn mannetje wel staan"

BRUGGEDertig chefs tonen vanaf zaterdag op 't Zand het beste van zichzelf tijdens Kookeet, het grootste openluchtrestaurant van het land. Opvallende vaststelling: slechts één vrouwelijke chef roert in de kookpotten. Dat is Karen Keygnaert van sterrenzaak A'Qi in Sint-Andries. "Als vrouw een toprestaurant uitbaten, is niet eenvoudig."

  1. Acht jaar nadat loodsbrand leven van twee Polen eist, riskeert zaakvoerder transportbedrijf 4,5 jaar cel en monsterboetes. “Alles draaide om geld, geld en geld”
    PREMIUM
    Wingene

    Acht jaar nadat loodsbrand leven van twee Polen eist, riskeert zaakvoer­der transport­be­drijf 4,5 jaar cel en monsterboe­tes. “Alles draaide om geld, geld en geld”

    De zaakvoerder van transportbedrijf Krismar uit Wingene riskeert 4,5 jaar cel voor mensenhandel, onopzettelijke doding en sociale fraude. In een loods van de firma van Kris C. (49) kwamen acht jaar geleden twee Poolse werknemers om het leven bij een nachtelijke brand. Het arbeidsauditoraat vorderde tegen de man en z'n vennootschappen miljoenen aan verbeurdverklaringen en boetes. Volgens de verdediging is die strafvordering echter onontvankelijk en moeten de beklaagden vrijuit gaan.