Geert Van Hecke komt zelf eens kijken hoe de studenten in de keuken van 'zijn' Karmeliet het ervan af brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Van Hecke komt zelf eens kijken hoe de studenten in de keuken van 'zijn' Karmeliet het ervan af brengen. © Benny Proot

Iconische driesterrenzaak De Karmeliet die (even) heropent, daar wil ook chef Geert Van Hecke bij zijn: “Ik was benieuwd of schilderijen van toen er nog hangen”

BruggeEen hele week lang kan je lunchen en dineren in het vroegere driesterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge. Ruim vijf jaar geleden gingen de deuren definitief dicht en ruilde topchef Geert Van Hecke zijn vlaggenschip voor een kleinschaligere bistro. Vandaag is De Karmeliet een leskeuken voor studenten Culinary Arts. “Ik kom woensdag eten met mijn vrouw", glimlacht de sterrenkok.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.