De traditionele houten chalets verdwijnen in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
De traditionele houten chalets verdwijnen in Brugge. © Benny Proot

Houten chalets op Brugse kerstmarkt ruimen plaats voor moderne, zwarte containers: “De combinatie met de historische binnenstad zal breed publiek aanspreken”

BruggeBrugge neemt afscheid van de traditionele kerstchalets. De kerstmarkt ondergaat dit jaar een transformatie en daar horen nieuwe kraampjes bij. De zwarte chalets moeten de kerstmarkt een moderne look geven. “We willen een kerstmarkt creëren die anders is dan op andere plaatsen in binnen- en buitenland", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Daarnaast breidt de kerstmarkt ook uit naar ’t Zand. In combinatie met de lichtwandeling in een nieuw jasje, lijkt Brugge helemaal klaar voor de kerstperiode. 

  1. “Dat ik een aap ben? Laat ze maar zeggen”: Toon (67) blijft zich verzetten tegen nieuw stadion Club Brugge, met of zonder haatberichten
    PREMIUM
    Brugge

    “Dat ik een aap ben? Laat ze maar zeggen”: Toon (67) blijft zich verzetten tegen nieuw stadion Club Brugge, met of zonder haatberich­ten

    “Mensen mailen me dat ik een aap ben, of een onnozelaar. Ze doen maar, hé. Maar de dag dat ze me fysiek bedreigen, stap ik meteen naar de politie.” Toon Van Moerbeke (67) is één van de buurtbewoners die zich verzet tegen de komst van het nieuwe stadion van Club Brugge. Het resultaat? Haatberichten en andere bagger. Zelfs zijn verzekeringskantoor wordt online overspoeld met negatieve reviews. “Wat maakt het uit. Ik ben al twee jaar met pensioen ...”. De politie laat alvast de wijk waar hij woont extra in de gaten houden. Het verhaal van Toon, waarom hij bezwaar indiende én hoe Club Brugge hem alsnog kan overtuigen.