Marinka wierp op de top van de Kilimanjaro een kus naar haar overleden dochter.
Volledig scherm
Marinka wierp op de top van de Kilimanjaro een kus naar haar overleden dochter. © Mathias Mariën

"Hopelijk heeft ze mijn kus gezien"

BRUGGEVeel warmer wordt een 'Warmste Week' niet: de Brugse Marinka Acke (50) bracht zondagmorgen alle radioluisteraars in beroering met haar actie voor het goede doel. Ze haalde 5.895 euro op met de verkoop van verzorgingspakketten om haar overleden dochter te eren. Voor de microfoon deed ze een opvallende onthulling: drie dagen voordien had Marinka de top van de Kilimanjaro gehaald. "Op die manier wou ik dichter bij mijn dochter zijn. Elke seconde van de beklimming heb ik aan haar gedacht."

 1. Groen licht voor stadiondossier in Brugge, maar politici blijven voorzichtig: “We zijn niet naïef, er moeten nog veel obstakels genomen worden”
  PREMIUM
  Brugge

  Groen licht voor stadiondos­sier in Brugge, maar politici blijven voorzich­tig: “We zijn niet naïef, er moeten nog veel obstakels genomen worden”

  De Raad van State gaat nu tóch akkoord met twee nieuwe voetbalstadions in Brugge. De Vlaamse regering keurde het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor een voetbalstadion voor Cercle en een bedrijventerrein langs de Blankenbergse Steenweg goed. “Maar we zijn niet naïef, er is nog beroep mogelijk", tempert Brugs schepen Franky Demon.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"