Dean werd op 4-jarige leeftijd ontvoerd en vermoord door Dave De Kock.
Volledig scherm
PREMIUM
Dean werd op 4-jarige leeftijd ontvoerd en vermoord door Dave De Kock. © RV/Federale Politie

Hoofdverdachte moord op Dean (4) krijgt gunstregime in Brugse gevangenis: “Hij is vertrouwenspersoon voor de directie en mag koffie en boeken ronddelen”

Brugge/BeverenDave De Kock (35), de hoofdverdachte van de moord op en ontvoering van de vierjarige Dean Verberckmoes, kreeg in de Brugse gevangenis een vertrouwensfunctie van de directie. Hij werkt er nu als zogenaamde ‘fatik’. Dat betekent dat hij allerhande klusjes doet én dat zijn celdeur veel vaker openstaat dan die van andere gedetineerden. Dat net De Kock - veroordeeld voor de dood van een kind in 2010 en verdacht van de moord op een ander begin dit jaar - dat vertrouwen krijgt, stoot heel wat medegedetineerden tegen de borst.

 1. EXCLUSIEF. Dave De Kock schrijft vanuit cel brief aan moeder: "Romy kan hier helemaal niets aan doen”
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. Dave De Kock schrijft vanuit cel brief aan moeder: "Romy kan hier helemaal niets aan doen”

  Voor het eerst sinds de feiten heeft Dave De Kock (35) contact opgenomen met zijn familie. De hoofdverdachte in de zaak van de ontvoering van en de moord op de 4-jarige Dean Verberckmoes schreef hen een brief, die de redactie exclusief kon lezen. Opvallend: in zijn handgeschreven tekst lijkt hij zijn vriendin Romy W. uit de wind te zetten. “Zij kan hier helemaal niets aan doen”, schrijft hij onder meer. De 25-jarige vrouw, die sinds de uitbraak van de feiten in de gevangenis zit, kan deze week onder voorwaarden vrijkomen.
 1. VERMOORDE ONSCHULD. “Ik word zot. Ze krijsen allebei”: Lielly sterft na zwaar geweld van babysitter Kjell
  PREMIUM
  Geel/Turnhout

  VERMOORDE ONSCHULD. “Ik word zot. Ze krijsen allebei”: Lielly sterft na zwaar geweld van babysitter Kjell

  Zes jaar zou Lielly nu zijn. Twee handen op één buik met haar tweelingzusje Letty. Maar babysitter Kjell C. (44) besliste daar anders over. Hij bracht de kleine Lielly in mei 2016 door zwaar geweld om het leven. Amper vijf maanden was het meisje toen. Toch kreeg Kjell C. slechts een voorwaardelijke straf. “Ooit zullen we Letty vertellen wat er met haar zusje gebeurd is. Maar daar is ze nu nog te jong voor”, getuigt mama Kristel Gelders uit Geel.
 2. Dave De Kock moet dan toch niet naar overbevolkte gevangenis Dendermonde. Wij kregen een kijk binnen de muren: “Nieuwkomers krijgen matras op de grond”
  PREMIUM

  Dave De Kock moet dan toch niet naar overbevolk­te gevangenis Dendermon­de. Wij kregen een kijk binnen de muren: “Nieuwko­mers krijgen matras op de grond”

  Dave De Kock is in België. Hij is overgeleverd aan ons land. Tegen alle verwachtingen in heeft de onderzoeksrechter hem niet in de gevangenis van Dendermonde geplaatst. Die gevangenis was de reden waarom hij zich verzette tegen zijn uitlevering aan België. In Dendermonde slapen de gedetineerden op de grond en daar wil je als gedetineerde liever niet terechtkomen. Wij kregen — hoogst uitzonderlijk en voor de allereerste keer — een kijk binnen de muren van het prison.