Een koelcontainer controleren met een scanner heeft weinig nut
Volledig scherm
Een koelcontainer controleren met een scanner heeft weinig nut © Benny Proot

Hoe raakte koelcontainer door controle in Zeebrugge? “Hermetisch afgesloten, dus voor scanner onmogelijk om warmte te detecteren”

De koelcontainer met daarin 39 mensen vertrok wel degelijk vanuit Zeebrugge. Rederij Cobelfret kon het transport detecteren en bevestigt dat de trailer bij hen passeerde. Maar hoe kan een transport met 39 mensen aan boord de strenge controles ontwijken? “Een warmtescanner gebruiken op een koeltransport is onmogelijk omdat die containers hermetisch zijn afgesloten. Verder waren de papieren en verzegeling volledig in orde”, klinkt het binnen de haven. 

38 reacties

 • Frank Van Hevel

  2 jaar geleden
  Verzegeling wordt niet geplaatst door douane maar door de verzender, zoals getoond op het nieuws. Gelijk wie kan dus de verzegeling plaatsen, desnoods met kopieën gemaakt in China.
 • Gerard Braeckmans

  2 jaar geleden
  Wesley Vlaminck, de verzegeling wordt gedaan door de douane. In dit geval is het duidelijk dat er geen controle van de vracht is gebeurd en dat zelfs de deuren niet opengedaan zijn voor inspectie. Punt.
 • Wesley Vlaminck

  2 jaar geleden
  Die vracht is zeer bewust succesvol door de controles geraakt. Ik ben er niet meer in thuis, maar is het de chauffeur die de verzegeling doet? Want volgens is het aan diegene die dat doet om eerst de vracht te gaan controleren en op basis daarvan al dan niet te verzegelen. Wanneer zou die kerel dat hebben gedaan? Je komt als chauffeur ergens aan om te laden, eens gedaan is het tijd om meteen naar de volgende te rijden. Dit is het werk van een groter geheel als je het mij vraagt!
 • Jos Plessers

  2 jaar geleden
  Ik rijd wekelijks door de scanner met de koeler.Onmogelijk te scannen?Waarom moet ik er dan door?
 • Frank Vekemans

  2 jaar geleden
  @ Guido, als jij dit allemaal zo goed weet, waarom ga je dan niet in de haven van Zeebrugge werken, om daar alle verzegelde koelcontainers open te maken, maar denk er wel aan als je de deur opent van een verzegelde koelcontainer en er is niets te vinden, dan draai je wel op voor de kosten van de inhoud van de container die dan afgekeurd kan worden door de bestemmeling, ga jij deze dan ook voor elke container betalen?
 1. Toeristische sector aan de kust voorzichtig positief over juli: “Maar augustus ziet er nog rustig uit”
  Kust

  Toeristi­sche sector aan de kust voorzich­tig positief over juli: “Maar augustus ziet er nog rustig uit”

  Ietwat verrassend: ondanks het kwakkelweer maakt de toeristische sector aan de kust een voorzichtig positieve balans over de afgelopen maand. Dat laat provinciebedrijf Westtoer weten. Het verblijfstoerisme noteert goede cijfers in juli: vakantiewoningen, campings en hotels halen een bezettingsgraad van 85 tot 95 procent. Het typisch Belgische weer heeft vooral impact op het dagtoerisme.