Annelore Delbecque, die directeur wordt van de nieuwe school 'Element', voor het pand in de Oorlogsvrijwilligerslaan.
Volledig scherm
Annelore Delbecque, die directeur wordt van de nieuwe school 'Element', voor het pand in de Oorlogsvrijwilligerslaan. © Foto Benny Proot

"Hoe je gelukkig wordt, dát willen we hen leren"

SINT-ANDRIESBrugge krijgt er wellicht vanaf 1 september een nieuwe middelbare school bij. In de school Element, die een plaats zou krijgen langs de Oorlogsvrijwilligerslaan in Sint-Andries, worden al zeker 16 jongeren met normale tot hoge begaafdheid, maar met gedragsproblemen, opgevangen. "Eind maart weten we of we met de plannen kunnen doorgaan", zegt Wim Van Kerckvoorde.

 1. Waarom de iconische paaltjes op het strand van Knokke-Heist nu tóch niet weg moeten: “Maar een romantische fotoshoot wordt sowieso onmogelijk”
  PREMIUM

  Waarom de iconische paaltjes op het strand van Knok­ke-Heist nu tóch niet weg moeten: “Maar een romanti­sche fotoshoot wordt sowieso onmogelijk”

  Alles stond klaar om de palenrij op het strand van Knokke-Heist, een geliefde plek voor fotoshoots, te verwijderen. Tot plots burgemeester Piet De Groote (GBL) op het zand verscheen en de werken alsnog stillegde. Resultaat? De paaltjes voor het Casino blijven staan. “Gelukkig, want het is een iconische plaats”, zegt voorstander Henk Warnier. Al neemt de ‘paaltjeshistorie’ weldra tóch opnieuw een andere wending.
  Knokke-Heist
 2. Wim Lybaert vertoeft jaar op zee tussen onze vissers: “Als je hen laat vallen, eten we alleen nog scampi uit de diepvries”
  PREMIUM

  Wim Lybaert vertoeft jaar op zee tussen onze vissers: “Als je hen laat vallen, eten we alleen nog scampi uit de diepvries”

  Het hoeft niet altijd een Columbus te zijn: voor het nieuwe Eén-programma ‘Een jaar op zee’ heeft Wim Lybaert een jaar vertoefd tussen de vissers uit Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort. Het heeft zijn kijk op het vissersleven grondig veranderd. “De clichés over die ruwe bolsters en een gesloten gemeenschap kloppen totaal niet”, zegt Wim, die wel bezorgd is. “Er zijn nog 300 zeevissers over... Stel je eens voor dat er maar 300 bakkers meer zouden zijn.”
  Brugge