Nieuwe kinderopvang Het Bengeltje in de Zandstraat in Brugge
Volledig scherm
Nieuwe kinderopvang Het Bengeltje in de Zandstraat in Brugge © Benny Proot

Het Bengeltje neemt intrek in ‘modernste kindercrèche van Brugge’

Sint-AndriesOp de plaats van een vroegere schrijnwerkerij in de Zandstraat in Sint-Andries is maandag de kindercrèche Het Bengeltje geopend.

 1. ‘Schrik van de kusthoreca’ zit niet langer in gevangenis, maar wel in psychiatrie. Of hoe het gerecht vrijlating van tafelschuimster kon voorkomen
  PREMIUM
  Brugge/Oostende/Gent

  ‘Schrik van de kusthoreca’ zit niet langer in gevangenis, maar wel in psychia­trie. Of hoe het gerecht vrijlating van tafel­schuim­ster kon voorkomen

  De straf van tafelschuimster Nadine W. (50) zit erop. De vrouw, die bekend werd als ‘schrik van de kusthoreca’, zat de voorbije 2,5 jaar achter slot en grendel nadat ze bijna 120 keer op restaurant ging zonder te betalen. Op vrije voeten komt W. (voorlopig) niet. Door een slimme zet van het gerecht werd ze maandagavond nog opgenomen in de psychiatrie.
 1. REPORTAGE. De Brugse wijk waar de gifstof cyanide in de grond zit: “Voor de lokale school kweek ik hier al 10 jaar groenten. Moeten we ons zorgen maken?”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. De Brugse wijk waar de gifstof cyanide in de grond zit: “Voor de lokale school kweek ik hier al 10 jaar groenten. Moeten we ons zorgen maken?”

  “Een gratis bodemsanering door de stad? We zullen dat maar doen, zeker?” Brugge lijkt z’n eigen 3M-verhaal te hebben: niet met PFOS weliswaar, maar met giftige stof cyanide. Zo'n 1.000 gezinnen van de wijk Christus-Koning krijgen een brief in de bus, met de kans om hun bodem te laten onderzoeken op resten cyanide. Die zijn afkomstig van een oude gasfabriek die er al 70 jaar weg is. “We willen de mensen niet nodeloos ongerust maken, maar net geruststellen", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon. Op stap door Christus-Koning.