De brandweer en politie bij het godshuis in de Kammakersstraat in Brugge.
Volledig scherm
De brandweer en politie bij het godshuis in de Kammakersstraat in Brugge. © Mathias Mariën

Hendrik (66) sterft bij zware woningbrand in godshuis in Brugge: “Uur voordien kwam de thuisverpleging nog langs”

BruggeIn het centrum van Brugge is donderdagochtend vroeg een 66-jarige bewoner om het leven gekomen bij een hevige brand in een godshuis. Hendrik Derocker was mindervalide en slaagde er na het uitbreken van het vuur niet meer in om tijdig buiten te raken met zijn rolstoel. “Voor de man kon geen hulp meer baten”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

 1. Favoriete winkel van Kamagurka en Herr Seele verhuist naar ruimer pand in de Ezelstraat: “De nabijheid van de nieuwe ondergrondse parking is een extra troef”
  PREMIUM
  Brugge

  Favoriete winkel van Kamagurka en Herr Seele verhuist naar ruimer pand in de Ezelstraat: “De nabijheid van de nieuwe ondergrond­se parking is een extra troef”

  De Brugse kunstschilderswinkel Huis Van Loocke, de favoriete zaak van Kamagurka en Herr Seele, verhuist komende vrijdag naar een andere locatie. Ze kiezen voor een ruimere en volledig nieuwe zaak in dezelfde Ezelstraat, in project van de vroegere Weylerkazerne. Al 78 jaar vinden creatievelingen en kunstenaars er olieverf, tekenpotloden of schildersezels. “We geloven heel erg in de toekomst”, zegt Isabelle Note (47).
 2. Dag van de Eclair vandaag: bij deze bakkers in jouw buurt koop je de lekkernij ten voordele van KickCancer

  Dag van de Eclair vandaag: bij deze bakkers in jouw buurt koop je de lekkernij ten voordele van KickCancer

  Van plan om eclairs te kopen dit weekend? Dan passeer je op zaterdag 26 november graag langs één van de bakkerijen in jouw buurt ten voordele van KickCancer. Heel wat bakkers slaan samen met de organisatie en met Pierre Marcolini als peter de handen in elkaar. De opbrengst van verkoop gaat volledig richting de stichting. Waar scoor jij een eclair voor het goede doel in jouw buurt?