Filip Vanden Berghe kocht een heleboel materiaal voor de getroffen scholen in Wallonië.
Volledig scherm
Filip Vanden Berghe kocht een heleboel materiaal voor de getroffen scholen in Wallonië. © BHT

HELPENDE HANDEN. Bruggeling koopt berg spullen voor Waalse schooltjes: “Enkele honderden euro betaald, maar het is het waard”

BruggeBruggeling Filip Vanden Berghe is vrijdag heen en weer gereden naar het Waalse stadje Jupille om er een lading nieuw materiaal voor kleuterscholen af te leveren. Hij is zelf leerkracht en erg getroffen door de beelden van de overstromingen in het zuiden van het land. “Deze warme mensen verdienen onze steun.”

  1. Donkere wolken boven Wintergloed nu organiserend bedrijf in woelig water verkeert? “We zijn waakzaam, maar voorbereidingen lopen zoals gepland”
    PREMIUM
    Brugge

    Donkere wolken boven Winter­gloed nu organise­rend bedrijf in woelig water verkeert? “We zijn waakzaam, maar voorberei­din­gen lopen zoals gepland”

    Het bedrijf dat in opdracht van de stad Brugge het winterevenement Wintergloed organiseert, zit op financieel vlak in slechte papieren. Dat maakt Brugs raadslid Geert Van Tieghem (N-VA) ongerust. “De stad bevindt zich op glad ijs door voor zo'n partner te kiezen”, zegt hij. Het Brugs stadsbestuur laat weten “waakzaam” te zijn.