Wim Delperdange, Danny Van Tyghem, Hilde Decleer, Johan Missiaen en Hans Heindryckx op 't Zand.
Volledig scherm
Wim Delperdange, Danny Van Tyghem, Hilde Decleer, Johan Missiaen en Hans Heindryckx op 't Zand. © Benny Proot

Héle markt verhuist naar 't Zand

BRUGGEDe zaterdagmarkt, traditiegetrouw op 't Zand en het Beursplein, verhuist op 1 september voorgoed volledig naar 't Zand. Dat is een primeur. Voor de levende dieren, bloemen en planten en groenten en fruit kan je nu ook op het plein terecht. "Niks dan voordelen", vinden de marktkramers.

 1. 50 Clubfans met Bengaals vuur wuiven spelersbus uit: politie massaal ter plaatse, blauw-zwart veroordeelt samenscholing
  Westkapelle/Brugge

  50 Clubfans met Bengaals vuur wuiven spelersbus uit: politie massaal ter plaatse, blauw-zwart veroor­deelt samenscho­ling

  Minstens een vijftigtal supporters van Club Brugge heeft woensdagavond oproer in de onmiddellijke omgeving van het Belfius Base Camp, het trainingscomplex in Westkapelle. Ze kwamen hun ploeg uitwuiven toen die met de bus vertrok naar Jan Breydel voor de Champions League-match tegen Lazio Roma en hadden vuurwerk bij zich. De politie kwam massaal ter plaatse. Club Brugge veroordeelt de samenscholing. “Dit kan absoluut niet.”
 2. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen