De haven van Zeebrugge blijft mooie cijfers voorleggen.
Volledig scherm
De haven van Zeebrugge blijft mooie cijfers voorleggen. © Benny Proot

Haven van Zeebrugge ondervindt nauwelijks hinder van brexit: totale tonnage in eerste helft van 2021 stijgt zelfs

ZeebruggeDe haven van Zeebrugge blijft gunstige cijfers voorleggen. De totale tonnage voor het eerste semester van 2021 stijgt met 0,6 procent (25.226.457 ton) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Die lichte stijging bevestigt de positieve trend die ook te zien was in de resultaten van het vorige kwartaal. 

 1. Vanuit de Filipijnen verhuisde Claire (23) naar ons land, nu is de keukenprinses het mooiste meisje van West-Vlaanderen: “Ik droom van een eigen restaurant”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Vanuit de Filipijnen verhuisde Claire (23) naar ons land, nu is de keukenprin­ses het mooiste meisje van West-Vlaanderen: “Ik droom van een eigen restaurant”

  “Ik kreeg honderden felicitaties, waaronder een heel pak uit de Filipijnen.” Claire Lansenebre (23), de nieuwe Miss West-Vlaanderen, is een meisje met een verhaal. In de Filipijnen - haar vroegere thuisland - was ze al eens finaliste van Miss Teen Filipina. Zes jaar geleden verhuisde ze met haar mama en zus naar België. “Een cultuurshock, maar ik ben dankbaar voor alle kansen die ik kreeg", zegt Claire, die wel net haar job bij Knokkes bekendste horecazaak is kwijtgespeeld.
 2. ASSISEN LIVE. “Wat ik na de moord ging doen? Eentje gaan drinken”: beschuldigden campingmoord tonen bitter weinig schuldbesef tijdens nieuwe ondervraging
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN LIVE. “Wat ik na de moord ging doen? Eentje gaan drinken”: beschuldig­den camping­moord tonen bitter weinig schuldbe­sef tijdens nieuwe ondervra­ging

  In het Brugse assisenhof wordt de zaak van de campingmoord in Middelkerke dinsdag verdergezet. Speurders van de FGP proberen samen met onderzoeksrechter Koen Wittouck de puzzel te leggen van de tegenstrijdige verklaringen die de drie beschuldigden aflegden. Daarna zullen de wetsdokters nog eens terugkomen op de gruwelijke verwondingen van Mihael Parrent. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog hieronder.
 1. Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatregelen: “Doen er alles aan om de dieren te beschermen”
  Brugge

  Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatrege­len: “Doen er alles aan om de dieren te beschermen”

  Droevig nieuws vanuit Brugge, waar al acht zwanen gestorven zijn, mogelijk na een uitbraak van vogelgriep. Opvallend is dat de zwanen pas sinds 14 mei weer vrij rondzwemmen. Toch worden de zwanen niet opnieuw opgehokt omdat ze dan sneller de ziekte aan elkaar doorgeven. “Het is beter hen in openlucht te laten en zo wat afstand te creëren”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). De gezondheid van de dieren wordt wel nauwlettend opgevolgd.