Ondanks de beveiligingsmaatregelen, blijven transmigranten erin slagen het havengebied binnen te dringen.
Volledig scherm
Ondanks de beveiligingsmaatregelen, blijven transmigranten erin slagen het havengebied binnen te dringen. © photo_news

Hardleerse transmigrant krijgt 10 maanden cel, nog 20 andere havenindringers riskeren gevangenisstraffen tot 1 jaar

Een 21-jarige transmigrant uit Eritrea heeft in de Brugse rechtbank tien maanden cel gekregen voor het binnendringen van de haven van Zeebrugge. Liefst 20 andere illegalen riskeren voor dezelfde feiten celstraffen tot 1 jaar.

0 reacties

 1. “Dit wordt het mooiste en grootste park aan de zee”: oud domein van Defensie is nu 8 hectare groen
  Zeebrugge

  “Dit wordt het mooiste en grootste park aan de zee”: oud domein van Defensie is nu 8 hectare groen

  Voortaan weerklinkt geen alarm meer voor wie het voormalige militaire domein in Zeebrugge betreedt. 3,3 hectare van het nieuwe Kustpark Knapen is al open voor het publiek. “Zo kan je al eens kennismaken met dit groene terrein, maar er zijn nog veel veranderingen op til”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). De Britten betaalden mee, en dat heeft alles met transmigranten te maken.
 2. Van de uitkijktoren bij Gezelle tot het lappendeken van de 750 inwoners, dit is dé ultieme wandeling langs 13 kunstwerken in Brugge: “En haast je, voor de toeristen terug zijn”
  PREMIUM
  Brugge

  Van de uitkijkto­ren bij Gezelle tot het lappende­ken van de 750 inwoners, dit is dé ultieme wandeling langs 13 kunstwer­ken in Brugge: “En haast je, voor de toeristen terug zijn”

  Nu u toch niet gestoord kan worden door massatoerisme, is Brugge dit voorjaar dé plek om te ontdekken. En dan is de derde Triënnale een perfect alibi: 13 kunstwerken, netjes verspreid in de binnenstad. Goed voor veel wandel-, kijk- en zelfs luisterplezier in de Breydelstad. Maak kennis met de opvolgers van de grote plastieken walvis.
 1. Hoe tuinbouwer Henk (58) na verwoestende brand niet één klant verloor: “Bij zo’n tegenslag schrik je soms van wat een mens allemaal kan”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Hoe tuinbouwer Henk (58) na verwoesten­de brand niet één klant verloor: “Bij zo’n tegenslag schrik je soms van wat een mens allemaal kan”

  Ruim een maand nadat een enorme brand het tuinbedrijf van Henk Warnier in de as legde, onderzoeken experts nog steeds hoe het vuur kon ontstaan. Hoewel bij de vlammenzee zowat al Henks materiaal verloren ging, denkt de tuinbouwer niet aan opgeven. Sterker: hij heeft zelfs nog extra klanten aangenomen. “Als jullie drukkerij vuur vat, stoppen jullie toch ook niet met kranten maken?” Het verhaal van een doorzetter in de puurste betekenis van het woord.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek