Norther, het grootste windmolenpark op zee, is operationeel.
Volledig scherm
Norther, het grootste windmolenpark op zee, is operationeel. © rv

Grootste windmolenpark voor onze kust draait: 44 turbines leveren elektriciteit aan 400.000 gezinnen

Norther, het grootste windmolenpark voor de Belgische kust, is volledig operationeel. Het telt 44 windturbines met een totale productiecapaciteit van 370 megawatt, die energie leveren aan bijna 400.000 gezinnen.

  1. In dit Gault&Millau-bekroonde ziekenhuis eet je zelfgekweekte groenten en fruit, en daar komt nog een voedselbos bij: “Lekker eten geeft een boost aan onze patiënten”
    PREMIUM
    Knokke-Heist

    In dit Gault&Millau-bekroonde ziekenhuis eet je zelfge­kweek­te groenten en fruit, en daar komt nog een voedselbos bij: “Lekker eten geeft een boost aan onze patiënten”

    Nee, het AZ Zeno in Knokke-Heist rust na zijn vermelding in de Gault&Millau niet op zijn lauweren. Het ziekenhuis, eerder al het eerste met een eigen moestuin, maakt nu ook werk van een voedselbos. De bedoeling is om daar nog meer verse groenten, fruit en kruiden te kweken. “Gezond eten is deel van onze ziekenhuiscultuur”, stelt Pieter De Smet, cateringmanager van AZ Zeno. Het voedselbos is er dan wel nog niet, het heeft toch al een award gewonnen.