Grootschalige politiecontroles aan de snelwegen in West- en Oost-Vlaanderen, hier in Ruddervoorde aan de E403.
Volledig scherm
Grootschalige politiecontroles aan de snelwegen in West- en Oost-Vlaanderen, hier in Ruddervoorde aan de E403. © Benny Proot

Grootste politiecontrole ooit met 426 agenten blijkt succes: 63 geseinde personen en 39 keer drugs gevonden en meer dan 400 verkeersinbreuken

Brugge/GentDe grootschalige simultane controles in West- en Oost-Vlaanderen op zaterdag hebben heel wat resultaat opgeleverd. Volgens de federale politie zijn 63 geseinde personen aangetroffen, zijn 55 gerechtelijke pv’s opgesteld, is 39 keer drugs in beslag genomen en zijn 409 verkeersinbreuken geregistreerd. 

 1. 45 werknemers van metaalbedrijf Dana Belgium fietsen in Alpen voor vzw Sterrenkinderen: “We zijn fel aangegrepen door het verhaal van een collega”
  PREMIUM
  Brugge

  45 werknemers van metaalbe­drijf Dana Belgium fietsen in Alpen voor vzw Sterrenkin­de­ren: “We zijn fel aangegre­pen door het verhaal van een collega”

  45 werknemers van het Brugse metaalbedrijf Dana Belgium zullen in de Franse Alpen fietsen voor een goed doel: vzw Sterrenkinderen. Die plaatst het verdriet van mensen die een ongeboren kindje verliezen centraal. Jan en Imar, beiden 64 jaar, fietsen zelfs van Brugge tot aan de bergen. “We zullen afzien, maar het is niks vergeleken met de pijn die andere mensen voelen.”
 2. Vlaanderen steunt Heilig Bloedprocessie met forse steun van 50.000 euro: “Zo kunnen we eindelijk werken aan verder professionaliseren”
  Brugge

  Vlaanderen steunt Heilig Bloedpro­ces­sie met forse steun van 50.000 euro: “Zo kunnen we eindelijk werken aan verder professio­na­li­se­ren”

  De Vlaamse overheid, onder leiding van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), geeft de organisatie van de Heilig Bloedprocessie in Brugge voor volgend jaar een subsidie van 50.000 euro. Dat is dinsdag bekrachtigd in de Heilig Bloedkapel. “Elke organisator weet dat engagement en vrijwilligerswerk alleen niet meer volstaat om een dergelijk evenement op topniveau te houden”, zegt Pol Van Den Driessche namens de minister-president. De organisatoren tonen zich bijzonder dankbaar.