Uke Thaqi werkte jarenlang als grillchef voor rooftoprestaurant Njord in Zeebrugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Uke Thaqi werkte jarenlang als grillchef voor rooftoprestaurant Njord in Zeebrugge. © RV

Grillchef van restaurant Njord en vader van drie sterft in tragisch ongeval: “Hij was een stuk van onze familie”

ZeebruggeHet team van het bekende rooftoprestaurant Njord in Zeebrugge is in diepe rouw. Hun grillchef Uke Thaqi (40) heeft het leven gelaten in een verkeersongeval. De kok, vader van drie jonge kinderen, viel wellicht in slaap achter z’n stuur en knalde tegen een boom. “Uke was een harde werker”, zegt zijn baas David Dendooven. “We zullen de eeuwige glimlach op z'n gezicht missen.”

 1. Jingle Bells! Jingle Bells! In Brugge opent nieuwe en tijdelijke Christmas-shop in Steenstraat: “Vissen aan de kerstboom? Niks is gek genoeg”
  PREMIUM
  Brugge

  Jingle Bells! Jingle Bells! In Brugge opent nieuwe en tijdelijke Christ­mas-shop in Steen­straat: “Vissen aan de kerstboom? Niks is gek genoeg”

  Het begint stilaan te kriebelen bij de Brugse fans van de gezelligste periode van het jaar. Die kunnen deze winter voor het eerst terecht in It’s All About Christmas, een gloednieuwe pop-up winkel in de Steenstraat in Brugge. Twee verdiepingen vol kerstspullen liggen er te wachten in allerlei kleuren en vormen. “De toppers van dit jaar? Uiltjes, vogeltjes en kerstverlichting”, vertelt Raymond den Iseger, zaakvoerder van de kerstwinkel.
 2. Nieuw beurs- en congresgebouw wordt dit jaar nog in gebruik genomen: “En Bruggelingen zullen er klinken op 2022”
  Brugge

  Nieuw beurs- en congresge­bouw wordt dit jaar nog in gebruik genomen: “En Bruggelin­gen zullen er klinken op 2022”

  Het nieuwe beurs- en congrescentrum in Brugge krijgt steeds meer vorm. De werken zitten perfect op schema, waardoor het gebouw nog dit jaar officieel in gebruik kan genomen worden. De eerste congressen staan begin volgend jaar op de planning. “De interesse om beurzen en congressen te organiseren, is alleszins groot”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
 3. 10 tips voor een onvergetelijke Halloween aan de kust: van een griezelige wandel- of mountainbiketocht tot shows, kermis en parades
  PREMIUM
  Brugge/Oostende/Blankenberge

  10 tips voor een onvergete­lij­ke Halloween aan de kust: van een griezelige wandel- of mountainbi­ke­t­ocht tot shows, kermis en parades

  Om iedereen te laten genieten van dit bijzondere feest, plant het gemeentebestuur van Knokke-Heist drie verschillende thema-avonden, aangepast aan elke leeftijd. Op vrijdagavond 29 oktober is er een sprookjeswandeling voor kinderen door het bosje van Heist. Acteurs vertellen het verhaal en proberen je ook af en toe te laten schrikken. Mag het iets enger zijn voor jou? Kom dan op zaterdagavond langs en de acteurs zullen jou niet sparen. Het sprookjesbos kent enkele duistere geheimen en die zal je langs deze wandeling ontdekken.