Het transport van de sluisdeur levert een indrukwekkend zicht op.
Volledig scherm
Het transport van de sluisdeur levert een indrukwekkend zicht op. © ID/ ID/ PHOTO AGENCY

Gerenoveerde deur van 2.000 ton ‘zweeft’ terug naar Pierre Vandammesluis in Zeebrugge: “Werk waar 50 mensen bij betrokken zijn”

ZeebruggeIn de haven van Zeebrugge is een gerenoveerde ‘deur’ van de Pierre Vandammesluis op indrukwekkende manier vanuit de achterhaven terug naar de sluis gebracht. 

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Moordenaar van Sofie Muylle (27) krijgt effectieve celstraf van 3 maanden voor cannabisbezit in gevangenis
  Brugge/Knokke/Roeselare

  Moordenaar van Sofie Muylle (27) krijgt effectieve celstraf van 3 maanden voor cannabisbe­zit in gevangenis

  Alexandru Caliniuc (27), de Roemeense moordenaar van Sofie Muylle (27), is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden voor drugsbezit in de gevangenis. In zijn cel werd 3,39 gram cannabis aangetroffen, al waren die drugs volgens Caliniuc van zijn toenmalige celgenoot. Hij tekende hoger beroep aan, maar werd woensdag toch schuldig bevonden. De aanvankelijke celstraf van drie maanden met uitstel werd omgezet naar een effectieve celstraf.