Het gerecht hield zaterdag een reconstructie in het Brugse kinderdagverblijf Hermelijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gerecht hield zaterdag een reconstructie in het Brugse kinderdagverblijf Hermelijn. © De Voogt

Gerechtelijk onderzoek naar dood van baby: politie houdt hele dag reconstructie in kinderopvang

BruggeEen leger aan politiemensen is zaterdag urenlang in de weer geweest in het Brugse kinderdagverblijf Hermelijn. Speurders hielden er een reconstructie in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de dood van een baby. Het kind stierf in maart dit jaar in het ziekenhuis, maar het gerecht wil onderzoeken of er iets fout liep in de crèche waar het verbleef. “Wij zijn met alles in orde, maar verlenen onze volledige medewerking”, klinkt het bij Hermelijn.

 1. Babbelkoekjes maken mentaal welzijn van ouders bespreekbaar
  Brugge/Oostkamp/Zedelgem/Damme/Jabbeke

  Babbelkoek­jes maken mentaal welzijn van ouders bespreek­baar

  Om taboes over mentaal welzijn bij ouders bespreekbaar te maken, lanceert Gezonde Buurt (CM) het project ‘veerkrachtige ouders’ in West-Vlaanderen. Naast een waaier van activiteiten voor ouders en opvoeders, worden er ook babbelkoekjes uitgedeeld. ‘De babbelkoekjes zijn een hulpmiddel voor ouders met jonge kinderen om hun mentale welzijn bespreekbaar te maken met het (kraam)bezoek,’ zegt CM-netwerkcoördinator Katrijn Vanhoutte.
 2. 30 jaar in de worstelring is voldoende voor Brugs ‘fenomeen’ Bernard Vandamme (50): “Voor deze carrière heb ik alles opgegeven: vrienden, werk en relaties”
  PREMIUM
  Brugge

  30 jaar in de worstel­ring is voldoende voor Brugs ‘fenomeen’ Bernard Vandamme (50): “Voor deze carrière heb ik alles opgegeven: vrienden, werk en relaties”

  Twee geopereerde knieën, een gescheurde biceps en triceps en tal van andere kwaaltjes en ongemakkelijkheden: het is voldoende geweest voor worstelaar Bernard Vandamme (50) uit Brugge. Na dertig jaar kampt hij zaterdag zijn laatste wedstrijd in eigen land. Definitief dit keer. De hoop op een opvolger is weg. “Ik was ook graag advocaat geworden, maar ik heb voor een ander leven gekozen”, zegt hij.