Het project Sint-Trudo zorgt voor discussie.
Volledig scherm
Het project Sint-Trudo zorgt voor discussie. © RV

Geplande verkaveling Sint-Trudo in Assebroek beroert gemeenteraad: “Hier bouwen, is misdadig”

BruggeDe geplande bouw van zo'n zestig sociale woningen in de verkaveling Sint-Trudo in Assebroek veroorzaakte beroering tijdens de Brugse gemeenteraad op maandag.

 1. Peter (58) ruilde aannemersbedrijf voor een leven zonder geld: “Ik wil tonen dat het anders kan”
  PREMIUM

  Peter (58) ruilde aannemers­be­drijf voor een leven zonder geld: “Ik wil tonen dat het anders kan”

  “Mensen denken altijd dat ik een soort hippie ben, omdat ik zonder schoenen loop en zonder zeep leef. Maar ik ben méér dan dat.” Peter Clerckx (58) heeft geld uit zijn leven gebannen, na nochtans een carrière als aannemer. Nu woont hij gratis in een beschermd gebouw in het centrum van Brugge, baat daar een soort tweedehandswinkel uit en ontvangt giften. Ontdek hier hoe Peter gelukkig leeft met minder... en van de eeuwige stoofpot smult.
  Brugge
 2. ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtoffer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”
  PREMIUM

  ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtof­fer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”

  In het Brugse assisenhof is Sacha Brunessaux (23) schuldig bevonden aan doodslag op Agaverdi Mahmudov (18). De beschuldigde schoot de Menenaar dood, toen hij cannabis van hem wilde stelen. Volgens de jury had hij daarbij duidelijk de intentie om te doden. “Van zware gewelddaden tegenover zijn persoon was geen sprake”, oordeelden het hof en de jury. Voor doodslag riskeert Brunessaux 30 jaar opsluiting.
  Brugge