Carl Decaluwé en Dirk De fauw verschillen van mening over het CST tijdens de lichtwandeling in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Carl Decaluwé en Dirk De fauw verschillen van mening over het CST tijdens de lichtwandeling in Brugge. © Belga

Gent gelast af, Antwerpen twijfelt, maar Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is duidelijk over Wintergloed en kritiek gouverneur: “Afgelasten? Dat zou makkelijkste zijn, maar lost niks op”

Brugge“Elke bezoeker van de lichtwandeling tijdens Wintergloed controleren op het Covid Safe Ticket? Onmogelijk. Alles afgelasten? Dat doet ik bewust niet." Burgemeester Dirk De fauw blijft bij zijn standpunt dat het verantwoord is het lichtparcours door Brugge te laten doorgaan zónder controle op het CST. Daarmee countert hij de eis van gouverneur Carl Decaluwé. Ook het annuleren van de kerstmarkt, zoals in steeds meer steden en gemeenten, was voor De fauw nooit een optie. Al neemt de stad wel heel wat maatregelen. 

  1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
    TV

    RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

    Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.