De haven van Zeebrugge
Volledig scherm
De haven van Zeebrugge © Jan Van Maele

Gemeenteraad van Brugge keurt havenfusie met Antwerpen goed

ZeebruggeDe gemeenteraad van Brugge heeft maandagavond naar verwachting de fusie tussen de havens van Zeebrugge en Antwerpen goedgekeurd. Het gaat om een historisch akkoord. Opmerkelijk: op de gemeenteraad bedankte burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zijn voorganger Renaat Landuyt (Vooruit). “Hij stond me steeds bij tijdens de onderhandelingen.”

 1. Hoe raak je het vlotst op de Brugse Markt en waar spot je ‘de grote drie’ het best? Onze praktische gids voor de Ronde-start
  PREMIUM

  Hoe raak je het vlotst op de Brugse Markt en waar spot je ‘de grote drie’ het best? Onze praktische gids voor de Ron­de-start

  Ex-winnaars Tom Boonen, Fabian Cancellara, Johan Museeuw en Peter Van Petegem zullen blij zijn: voor het eerst sinds 2016 vertrekt de Ronde van Vlaanderen opnieuw in Brugge. Het peloton is intussen stevig veranderd, maar de liefde tussen Brugge en de wielerklassieker is er nog steeds. Kom dat zondag vooral zélf ervaren. Hoe je dat het best doet? Neem er even onze handige gids bij voor een uitstap naar de startplaats van Vlaanderens Mooiste.
  Brugge
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.