Faton S. gijzelde dit voorjaar cipier Morgane in de Brugse gevangenis.
Volledig scherm
PREMIUM
Faton S. gijzelde dit voorjaar cipier Morgane in de Brugse gevangenis. © Belga/GDR/RV

Gegijzelde cipier Morgane (23) is 4 maanden later nog steeds niet aan het werk, gijzelnemer mogelijk naar assisen: “Zijn straf maakt niet zozeer uit, als ik maar weer de oude word”

BruggeMoet de moordenaar die een cipier gijzelde in de Brugse gevangenis voor het hof van assisen verschijnen? Het antwoord op die vraag krijgen we wellicht van een gerechtsdeskundige. Morgane Verdikt (23) werd dit voorjaar maar liefst drie en een half uur lang met een scherp voorwerp op haar keel gegijzeld door de Kosovaar Faton S. (30). De jonge vrouw is psychologisch nog steeds niet in staat om terug aan het werk te gaan. De correctionele rechtbank dreigt zich zo onbevoegd te moeten verklaren. “Nochtans had ik gehoopt om alles vandaag te kunnen afronden”, zegt Morgane.

  1. Gedetineerde die cipier Morgane (23) ruim drie uur gijzelde, drukt z’n spijt uit: “Hij wil zich persoonlijk bij haar excuseren”
    PREMIUM
    Brugge

    Gedetineer­de die cipier Morgane (23) ruim drie uur gijzelde, drukt z’n spijt uit: “Hij wil zich persoon­lijk bij haar excuseren”

    Was hij gefrustreerd omdat zijn vervroegde vrijlating mogelijk in het gedrang zou komen? Of sloegen zijn stoppen zonder enige reden door? Een week na de gijzeling van een cipier in de Brugse gevangenis blijft de precieze aanleiding nog onduidelijk. Faton S. (29) heeft wel spijt van zijn daden en wil dat ook persoonlijk meedelen aan het slachtoffer, zo bevestigt zijn advocaat na de zitting van de raadkamer in Brugge. “Al beseft hij dat zo'n zaken niet goed te praten vallen”, stelt meester Mathieu Langerock.