De zaterdagmarkt op 't Zand
Volledig scherm
De zaterdagmarkt op 't Zand © Benny Proot

Geen zaterdagmarkt op kerst en nieuw

BruggeDe stad Brugge organiseert geen zaterdagmarkt op Kerstdag 25 december en Nieuwjaardag 1 januari 2022.

 1. Opgravingen op de site Boeverie leggen restanten van psychiatrische kliniek Sint-Juliaan bloot: “Gevonden skeletten leren ons iets anders over Brugse geschiedenis”
  PREMIUM

  Opgravin­gen op de site Boeverie leggen restanten van psychiatri­sche kliniek Sint-Juliaan bloot: “Gevonden skeletten leren ons iets anders over Brugse geschiede­nis”

  Net voor er gestart wordt met de bouw van appartementen en woningen voor 135 gezinnen op de vroegere terreinen van het VTI langs de Boeveriestraat in Brugge, heeft archeologisch onderzoek er geschiedenis blootgelegd. Zo zijn er talrijke sporen teruggevonden van het oude hospitaal Sint-Juliaan. Stadsarcheoloog Frederik Roelens neemt ons mee terug in de tijd.
  Brugge
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Moeder van bedreigde jongen (13) in Brugge doet verhaal: “Die beelden zomaar herkenbaar op sociale media plaatsen? Dat lost niks op”
  PREMIUM

  Moeder van bedreigde jongen (13) in Brugge doet verhaal: “Die beelden zomaar herkenbaar op sociale media plaatsen? Dat lost niks op”

  “De feiten gebeurden op klaarlichte dag in de drukste straat van Brugge. En niemand greep in. Neen, dat begrijp ik niet.” De mama van de 13-jarige jongen die met een mes werd bedreigd in Brugge, doet voor het eerst haar verhaal. Op vraag van haar zoon stapte ze niet naar de politie. “Zowel voor het slachtoffer als voor de dader vragen we om van zo’n zaken wél steeds aangifte te doen", zegt korpschef Dirk Van Nuffel. Een situatieschets van wat nu precies gebeurde in Brugge.
  Brugge