Voor een test moet je in Brugge nog steeds een afspraak maken
Volledig scherm
Voor een test moet je in Brugge nog steeds een afspraak maken © Benny Proot

Geen walk-in testcentrum in Brugge, als het van burgemeester afhangt: “Nu al 1.250 testen per dag”

BruggeAls het van burgemeester Dirk De fauw (CD&V) afhangt, dan komt er geen walk-in testcentrum in Brugge. Dat is één van de voorstellen van het vorige Overlegcomité. “Nu al krijgen we vragen van mensen vanuit Kortrijk en zelfs Gent om zich hier te laten testen.”

  1. Brugge blijft maar pleinen vernieuwen, nu is ook Huidenvettersplein aan de beurt: “Meer stabiliteit voor horecaterrassen en klaar tegen krokusverlof”
    Brugge

    Brugge blijft maar pleinen vernieuwen, nu is ook Huidenvet­ters­plein aan de beurt: “Meer stabili­teit voor horecater­ras­sen en klaar tegen krokusver­lof”

    Het is de stad Brugge menens met het pleintjesplan. Plein na plein krijgt een grondige vernieuwing. 2022 wordt ingezet met het Huidenvettersplein, het charmante plekje tussen Rozenhoedkaai en Vismarkt. “De kasseien liggen er oneffen en dat zorgt voor wankele stoelen en tafels voor de horeca", zegt schepen Mercedes Van Volcem. De uitbaters reageren - ondanks twee maanden werken voor hun deur - tevreden. “De werken vinden plaats tijdens een kalme periode.”