VIVES bezit een enorme collectie aan spellen
Volledig scherm
VIVES bezit een enorme collectie aan spellen © Benny Proot

Geen verkoop van tweedehandsspellen bij VIVES

BruggeDoor de stijgende coronacijfers ziet VIVES Hogeschool zich genoodzaakt om de tweedehandsverkoop van gezelschapspellen te verplaatsen naar een latere datum. 

 1. Onderzoeker Filip Vanaeken: “Het grootste deel van Ventilus-omwonenden heeft geen recht op compensatie”
  West-Vlaanderen

  Onderzoe­ker Filip Vanaeken: “Het grootste deel van Ventilus-omwonenden heeft geen recht op compensa­tie”

  Onafhankelijk onderzoeker en bouwkundige Filip Vanaeken meent dat er meerdere tegenstrijdigheden zijn tussen officiële documenten en de uitspraken van Vlaams Omgevingsminister Zuhal Demir (N-Va) omtrent het Ventilus-dossier. “Politici verwijzen herhaaldelijk naar ruime compensaties voor alle betrokkenen, maar het grootste deel van de omwonenden blijkt daar géén recht op te hebben”, klinkt het.
 1. Tanguy (42) zit al vier jaar onschuldig in Cambodjaanse cel en krijgt levenslang: “Door één leugen en een schijnproces. Onbegrijpelijk”
  Play
  PREMIUM
  Brugge

  Tanguy (42) zit al vier jaar onschuldig in Cambodjaan­se cel en krijgt levenslang: “Door één leugen en een schijnpro­ces. Onbegrijpe­lijk”

  Al meer dan vier jaar zit Bruggeling Tanguy Taller (42) opgesloten in een Cambodjaanse cel. Onschuldig, bevestigde de man die hem aanvankelijk aanwees als opdrachtgever van drugssmokkel zélf in een schriftelijke verklaring. Alleen overleed die kroongetuige. Getuigen op een proces kon hij niet meer. En dus kreeg Tanguy zopas te horen dat zijn levenslange celstraf wordt bevestigd. Een reconstructie.
 2. Wat met het Howest-gebouw in hartje Brugge? “Investeerders tonen interesse, maar een hotel komt er al zeker niet”
  PREMIUM
  Brugge

  Wat met het Howest-ge­bouw in hartje Brugge? “Investeer­ders tonen interesse, maar een hotel komt er al zeker niet”

  Hoe kan de site van Howest in de Sint-Jorisstraat – die de hogeschool weldra verlaat – het best worden ingevuld? Daarvoor laat stad Brugge nu een studie opmaken. “Als wij de spelregels bepalen, wordt de interesse zelfs nog groter, hebben we al gemerkt”, zegt schepen Franky Demon, die een tipje van de sluier licht over wat de stad het liefst in het deels geklasseerde gebouw wil.