Dit paviljoen moet vanaf donderdag te zien zijn aan de Stadsschouwburg.
Volledig scherm
Dit paviljoen moet vanaf donderdag te zien zijn aan de Stadsschouwburg. © studio mxmxm

Geen URB-festival, maar wel een paviljoen aan Stadsschouwburg

BruggeHet geplande URB-festival, oorspronkelijk om de 150ste verjaardag van de Koninklijke Stadsschouwburg in 2020 te vieren, gaat ook in 2021 niet door. Dat hebben de organisatoren van Het Entrepot beslist. Er komt wel iets in de plaats.

 1. Leendert fietst 1000 kilometer om kinderziekenhuis te bedanken voor goeie zorgen: “Ons Minne (1) lag twee weken aan de beademing”
  PREMIUM
  Anzegem/Waregem/Brugge/Tielt/Oudenaarde

  Leendert fietst 1000 kilometer om kinderzie­ken­huis te bedanken voor goeie zorgen: “Ons Minne (1) lag twee weken aan de beademing”

  Zes West-Vlaamse vrienden zijn samen vanuit Oudenaarde naar de top van de Mont Ventoux gefietst om geld in te zamelen voor het Kinderziekenhuis van het UZ in Gent. Het dochtertje van initiatiefnemer Leendert Van Hulle belandde er anderhalf jaar geleden met een zware longinfectie, en de papa wil het ziekenhuis op die manier bedanken. “Het is een tijd lang kantje boord geweest.”
 2. Van de uitkijktoren bij Gezelle tot het lappendeken van de 750 inwoners, dit is dé ultieme wandeling langs 13 kunstwerken in Brugge: “En haast je, voor de toeristen terug zijn”
  PREMIUM
  Brugge

  Van de uitkijkto­ren bij Gezelle tot het lappende­ken van de 750 inwoners, dit is dé ultieme wandeling langs 13 kunstwer­ken in Brugge: “En haast je, voor de toeristen terug zijn”

  Nu u toch niet gestoord kan worden door massatoerisme, is Brugge dit voorjaar dé plek om te ontdekken. En dan is de derde Triënnale een perfect alibi: 13 kunstwerken, netjes verspreid in de binnenstad. Goed voor veel wandel-, kijk- en zelfs luisterplezier in de Breydelstad. Maak kennis met de opvolgers van de grote plastieken walvis.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm