Geen lage-emissiezone in Brugge.
Volledig scherm
Geen lage-emissiezone in Brugge. © Jan De Meuleneir/Photo News

Geen lage-emissiezone in Brugge: “Niet iedereen kan zomaar een nieuwe wagen kopen”

Brugge volgt het voorbeeld van andere grote steden, zoals Antwerpen en Gent, niet. In de West-Vlaamse hoofdstad komt er geen lage-emissiezone. Dat bevestigt schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open Vld).

10 reacties

 • Gilbert Rodts

  2 jaar geleden
  Toch nog politici met verstand .Zulke maatregelen voer je niet in als je zeker bent dat iedereen er goed mee is .Want veel mensen hebben het geld niet om een andere wagen te kopen .
 • Gino Verstraete

  2 jaar geleden
  Tis topen dat zo blijft
 • Peter Vonck

  2 jaar geleden
  Wat gaan ze dan meer bekostigen als ze de mensen aanzetten voor wandelen, fietsen of openbaar vervoer? De kassa met betaald parkeren ga dan niet zoveel meer rinkelen. Direct gaan we nog betalen voor te wandelen of fietsen in Brugge. Niet vergeten dat ze voor alles in staat zijn.
 • Lyna Deweirt

  2 jaar geleden
  Tenminste 1 plaats stad waar men het gezond verstand gebruikt super
 • luc teirlynck

  2 jaar geleden
  Nog niet lang geleden artikel gelezen dat het toerisme bewust werd geweerd in Brugge omdat het te veel werd, natuurlijke gaat me nu ook de mensen niet weren met auto’s heel hun horeca handel stuikt in elkaar
 1. Zoektocht naar nieuwe locatie voor ‘Brugse moskee’ blijkt moeilijker dan gedacht: “Vroegere schietstand en leegstaande Lidl zijn geen opties meer”
  PREMIUM
  Brugge

  Zoektocht naar nieuwe locatie voor ‘Brugse moskee’ blijkt moeilijker dan gedacht: “Vroegere schiet­stand en leegstaan­de Lidl zijn geen opties meer”

  Een nieuwe locatie voor de Brugse moskee, die nu in een woning in Sint-Andries is ondergebracht, is er nog steeds niet. Ondanks verschillende pogingen, de voorbije weken en maanden, heeft de Islamitische Gemeenschap nog geen definitieve oplossing. Het vrijdaggebed vindt nu plaats in parochiezaal ‘t Convent. “Ondanks vele vooroordelen is er van overlast nergens sprake, maar we willen wel een vaste locatie vinden”, zegt burgemeester Dirk De fauw.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudige moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekondigd via sociale media”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudi­ge moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekon­digd via sociale media”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Na een ganse dag pleidooien werd Dean woensdagavond schuldig bevonden aan viervoudige moord en foltering. Herlees alle gebeurtenissen nog eens in onze liveblog hieronder.