Het tekenatelier verhuist tijdelijk naar Mijn Brugge.
Volledig scherm
Het tekenatelier verhuist tijdelijk naar Mijn Brugge. © Benny Proot

Geen kippenvel meer voor naaktmodellen van de Academie: ze verhuizen tijdelijk naar warmere stek

De naaktmodellen van het tekenatelier in de Stedelijke Academie mogen voortaan hun ding doen in het leegstaande gebouw van Mijn Brugge aan het station. In de Academie zaten ze de jongste tijd te bibberen, omdat de verwarming het niet doet.

0 reacties

 1. HERBELEEF. Dit was de Heilig Bloedprocessie, die voor het eerst in 3 jaar weer door Brugge trok: “Als Bruggeling moest je hier zijn”
  Brugge

  HERBELEEF. Dit was de Heilig Bloedpro­ces­sie, die voor het eerst in 3 jaar weer door Brugge trok: “Als Bruggeling moest je hier zijn”

  Het is geleden van mei 2019, maar vandaag trok eindelijk opnieuw de processie van het Heilig Bloed door Brugge. 1.700 acteurs, mét een meisje als kindje Jezus, gingen voorop. Alle zitplaatsen waren uitverkocht, tienduizenden mensen stonden langs het parcours en er was zelfs een klein zonnetje. Brugge beleefde zijn Schoonste Dag. Wij waren er bij van vanmorgen 10 uur tot het einde. Herbeleef het hieronder nog een keer.
 2. Zoveel heeft twee jaar corona Brugge gekost... en daar zijn de volgende uitdagingen al: “De inflatie zal een grote impact hebben op onze stadsfinanciën”
  PREMIUM
  Brugge

  Zoveel heeft twee jaar corona Brugge gekost... en daar zijn de volgende uitdagin­gen al: “De inflatie zal een grote impact hebben op onze stadsfinan­ciën”

  Twee jaar coronacrisis heeft de stad Brugge liefst 41 miljoen euro gekost: van steunmaatregelen tot verlies van inkomsten door het ontbreken van toeristen. Grote projecten zijn daardoor niét gesneuveld, al blijft het opletten voor nieuwe uitdagingen, beseft schepen van Financiën Mercedes Van Volcem. “Een fusie kan alvast wat extra inkomsten opleveren”, stelt Van Volcem, die een gemeente op het oog heeft.