De typische vlaggen voor de Bloedprocessie hangen in de straten.
Volledig scherm
De typische vlaggen voor de Bloedprocessie hangen in de straten. © RV

Geen Heilig Bloedprocessie... Waarom hangen dan tóch vlaggen voor Brugges schoonste dag?

BruggeGeen Heilig Bloedprocessie dit jaar, maar dat betekent niet dat de typische vlaggen niet in het straatbeeld te zien zijn. Tradities moet je in ere houden, vonden ze bij het Brugs Handelscentrum.

 1. Noord-Limburgse Q1 Trackracing verzamelt zeges en podia in Francorchamps. “Hier hebben we een ganse winter naar toe gewerkt”
  Autosport

  Noord-Limburgse Q1 Trackra­cing verzamelt zeges en podia in Francor­champs. “Hier hebben we een ganse winter naar toe gewerkt”

  Q1 Trackracing stond afgelopen weekend voor één van de grootste uitdagingen in zijn nog jonge bestaan. Het Belgische team zette in Spa-Francorchamps bij de tweede afspraak van de GT Cup Open Europe namelijk vier exemplaren in van de Porsche 911 GT3 Cup. Het werd een weekend waarin de troepen van Edgard Terium overladen zouden worden met eremetaal.
 2. Eindelijk weer braderie in Brugge komend weekend: “Concept is niet voorbijgestreefd, handelaars én klanten kijken er echt naar uit”
  PREMIUM
  Brugge

  Eindelijk weer braderie in Brugge komend weekend: “Concept is niet voorbijge­streefd, handelaars én klanten kijken er echt naar uit”

  Geen mondmaskers of looplijnen meer in de winkelstraten en dus zijn zaterdag en zondag zo'n 200 Brugse handelaars open tijdens het eerste échte braderieweekend sinds corona uitbrak. “Ik kijk hier naar uit en ik voel dat mijn klanten dat ook doen”, zegt lingerieverkoopster Isabelle De Pourcq. En ook fietsenzaak Provan doet mee. “We verkopen misschien minder dan vroeger op zo'n weekend, maar de ambiance heeft ook iéts.”