Zaterdagmiddag was het gezellig druk.
Volledig scherm
Zaterdagmiddag was het gezellig druk. © Jan Van Maele

Gedaan met regenen, dus daar komt het volk: gezellig druk op terrassen in Brugge

BruggeIn Brugge lokken de terrassen in de loop van zaterdagmiddag heel wat volk. In tegenstelling tot ‘s ochtends bleef het later op de dag wél droog en dat was duidelijk te zien aan de opkomst. 

 1. Rode Duivels op groot scherm bekijken? Dat kan in nieuwe zomerbar POPOL op domein Polderwind
  Zuienkerke/Brugge

  Rode Duivels op groot scherm bekijken? Dat kan in nieuwe zomerbar POPOL op domein Polderwind

  De wedstrijden van de Rode Duivels en bij uitbreiding het hele EK zijn straks op groot scherm te volgen in de nieuwe zomerbar POPOL op het domein Polderwind in Zuienkerke. Boekhouder Michael Lataire uit Dudzele en elektricien Guy Timmerman uit Brugge zijn de gezichten achter de tijdelijke zaak. “We kwamen per toeval op deze locatie uit, maar werden hier met open armen ontvangen.”
 2. Vlaanderen start procedure in gang om gerestaureerd schip van Jacques Brel te beschermen als varend erfgoed: “Ongelooflijk wat de redders van dit schip ervoor over hadden”
  Zeebrugge

  Vlaanderen start procedure in gang om gerestau­reerd schip van Jacques Brel te beschermen als varend erfgoed: “Ongeloof­lijk wat de redders van dit schip ervoor over hadden”

  Nu de restauratie van de Askoy II, het schip waarmee Jacques Brel naar de Markiezen voer, bijna voltooid is en de erfgoedwaarden terug zichtbaar zijn, beslist Vlaams minister van Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) om de beschermingsprocedure op te starten. “Dit is ongetwijfeld varend erfgoed. De redders van het schip hebben enorm werk verricht.”
 3. Overlast in Brugse parken blijft duren: “Verwachten dat dit nieuwe vorm van uitgaan wordt”
  Brugge

  Overlast in Brugse parken blijft duren: “Verwachten dat dit nieuwe vorm van uitgaan wordt”

  De overlast in het Minnewaterpark in Brugge blijft aanhouden. Afgelopen weekend moest de politie - ondanks het stormweer - opnieuw ingrijpen. Het kwam tot een kat- en muisspel tussen politie en de jongeren, waarbij de tieners verbaal geweld niet schuwden, net zoals duw- en trekwerk. Burgemeester Dirk De fauw ging mee op patrouille en schrok van wat hij zag. “We verwachten dat dit een nieuwe vorm van uitgaan zal worden”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel, die vreest dat zijn korps een moeilijke zomer tegemoet gaat.