Frederik Moyaert en Nathalie Van De Wiele van het gelijknamig veilinghuis Van De WIele in Brugge verkochten een merkwaardig boekje voor een recordbedrag
Volledig scherm
PREMIUM
Frederik Moyaert en Nathalie Van De Wiele van het gelijknamig veilinghuis Van De WIele in Brugge verkochten een merkwaardig boekje voor een recordbedrag © Benny Proot

Gebedenboekje uit Renaissance verkocht voor iets meer dan half miljoen euro. “Mini-schilderijen vertellen veel over het leven van toen”

BruggeZaterdag werd door het veilinghuis Van de Wiele in Brugge een gebedenboek verkocht voor maar liefst 410.000 euro of 512.500 euro als je de veilingkosten erbij telt. Het gaat om een gebedenboek uit de periode van de Renaissance dat geproduceerd werd in Brugge. Het is met de hand geschreven en in de marges zijn kleine taferelen geschilderd die de tijdsgeest weergeven.

  1. Ateliers van De Tank verhuizen van de Burg naar Assebroek: “Leegstaand landhuis zal onze creativiteit prikkelen”
    PREMIUM
    Brugge

    Ateliers van De Tank verhuizen van de Burg naar Assebroek: “Leegstaand landhuis zal onze creativi­teit prikkelen”

    Na een jarenlange zoektocht is een nieuw pand gevonden voor de kunstenaars van De Tank in Brugge. Vijf jaar lang vonden ze - tijdelijk - onderkomen in het Provinciaal Gouvernement op de Burg, maar vanaf begin 2023 moeten ze daar weg. Het leegstaande landhuis Blydhove vormt de oplossing. “We hebben hier minstens evenveel plaats", zegt coördinator Elke Desutter.