Burgemeester Joachim Coens en Damme gaan deze winter opnieuw in zee met Frederiek Van Pamel.
Volledig scherm
Burgemeester Joachim Coens en Damme gaan deze winter opnieuw in zee met Frederiek Van Pamel. © Benny Proot

Frederiek Van Pamel fleurt opnieuw Wintersfeer in Damme op: “De locatie spreekt me aan”

Damme/BruggeDamme steekt tijdens de kerstvakantie opnieuw in een winters sfeertje. Voor de vierde keer op rij doet het stadsbestuur daarvoor een beroep op de Brugse bloemendecorateur Frederiek Van Pamel. Hij keert na de coronapauze vorig jaar terug om de voormalige zorgsite op te fleuren. Tijdens de vorige editie mocht Wintersfeer in Damme 11.000 bezoekers verwelkomen. 

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Filip en Cathy heropenen hun bekende binnenspeeltuin, maar van euforie is geen sprake: “De voorbije maanden waren een nachtmerrie. Wat als ze ons binnenkort wéér sluiten?"
  PREMIUM
  Brugge

  Filip en Cathy heropenen hun bekende binnen­speel­tuin, maar van euforie is geen sprake: “De voorbije maanden waren een nachtmer­rie. Wat als ze ons binnenkort wéér sluiten?"

  Sinds maart 2020 bleven de deuren van hun binnenspeeltuin al ruim 13 maanden dicht. Maar de onverwachte sluiting begin december 2021 - nauwelijks enkele uren voor de eerste kinderen zouden arriveren - hakte er pas écht diep in bij Cathy Talloen en Filip Loyson van De Toverplaneet in Brugge. “Mentaal heb ik het heel moeilijk gehad. En ja, we hebben gedacht aan stoppen”, getuigt Filip. Zaterdag ontvangen ze ondanks alles weer spelende kinderen. Al weten ze nog steeds niet welke regels ze precies moeten volgen. “Van een euforiegevoel is ook geen sprake.”