Getroffenen in de Rue de la Révision in Chênée waar Filip Vanden Berghe de voorbije 16 maanden heel vaak langsging met pakketjes en dus ook op de 100e dag.
Volledig scherm
Getroffenen in de Rue de la Révision in Chênée waar Filip Vanden Berghe de voorbije 16 maanden heel vaak langsging met pakketjes en dus ook op de 100e dag. © Filip Vanden Berghe

‘Filip de Bruges’ trekt al voor 100ste dag naar Vesdervallei om slachtoffers overstromingen te helpen. “Ik heb al ongelooflijk veel menselijke warmte ervaren tijdens al die ontmoetingen”

bruggeBruggeling Filip Vanden Berghe (49) was zondag voor de 100ste keer een dag aanwezig in de Vesdervallei in het kader van zijn hulpproject ‘Filip de Bruges aide les sinistrés des inondations’. De voorbije 16 maanden deelde hij er duizenden pakketjes uit aan de slachtoffers van de overstromingen. Zondag deed Filip een distributie in Chênée en in de fel getroffen wijk La Brouck (Trooz).

  1. Van 3x3 basketbal tot boulderklimmen: maak kennis met de toekomst van de oude stelplaats van De Lijn in Assebroek
    PREMIUM
    Brugge

    Van 3x3 basketbal tot boulder­klim­men: maak kennis met de toekomst van de oude stelplaats van De Lijn in Assebroek

    Zeg niet langer de oude stelplaats van De Lijn in Assebroek, maar Urban Depot. Dat is de nieuwe naam en invulling van de leegstaande loodsen. Enkele jongerenverenigingen slaan de handen in elkaar om er nieuwe sporten zoals freerunning, boulder of 3x3 basketbal aan te bieden. Ook senioren zullen er welkom zijn, want er is een bar én mogelijk zelfs een bingonamiddag.