Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Steve Dinneweth

Festivalgangers in Brugge raken onwel nadat man brandblusser leegspuit: dance-event vroegtijdig afgebroken

BruggeHet dancefestival Nomade Open Air in Brugge is zaterdagavond vroegtijdig stilgelegd na een incident met een bezoeker. Dat bevestigt Lien Depoorter van de Brugse politie. Daarbij raakten enkele festivalgangers onwel. De organisatie is nu op zoek naar beelden om de toekomst van het festival te garanderen. 

 1. Maak kennis met de definitieve toekomst van de Sint-Godelieveabdij: “Chefs van nu laten je proeven van eeuwenoude gerechten”
  PREMIUM
  Brugge

  Maak kennis met de definitie­ve toekomst van de Sint-Godelieve­ab­dij: “Chefs van nu laten je proeven van eeuwenoude gerechten”

  Toerisme Vlaanderen heeft de definitieve plannen voor de Sint-Godelieveabdij in hartje Brugge klaar. Na meer dan 5.000 suggesties is een keuze gemaakt. Opvallend: het publiek wil geen traditionele B&B of commerciële horecazaak, maar heeft een andere invulling op het oog, die de abdij in ere houdt. Ondernemers die iets in de mogelijkheden zien, mogen zich melden.
 2. Niet iedereen is enthousiast over autovrije Steenstraat van 15 juli tot 31 augustus: “Dit tart alle verbeelding”
  PREMIUM
  Brugge

  Niet iedereen is enthousi­ast over autovrije Steen­straat van 15 juli tot 31 augustus: “Dit tart alle verbeel­ding”

  Het Brugs stadsbestuur wil tussen 15 juli en 31 augustus de Steenstraat, de belangrijkste winkelstraat, elke dag tussen 13 en 18 uur autovrij maken. De gemeenteraad reageerde daar dinsdag nog enthousiast over, maar niet iedereen staat te springen. “Straten afsluiten omdat het te druk is: ja, maar wat op regenachtige dagen", vraagt UNIZO-regioverantwoordelijke Brecht Clyncke zich af.