Een Facebookfoto die lange tijd online stond op het profiel van Olivier Calebout: hijzelf en Abelmalek Boutalliss poseren samen in IS-hoofdstad Raqqa, in 2015. Boutalliss blies zichzelf datzelfde jaar op.
Volledig scherm
Een Facebookfoto die lange tijd online stond op het profiel van Olivier Calebout: hijzelf en Abelmalek Boutalliss poseren samen in IS-hoofdstad Raqqa, in 2015. Boutalliss blies zichzelf datzelfde jaar op. © RV

Federaal parket vraagt geen straf meer voor West-Vlaamse Syriëstrijder: “Beklaagde kreeg eerder al 5 jaar cel”

Kortrijk/BruggeIn de zaak tegen drie West-Vlaamse Syriëstrijders is maandagmorgen in de Brugse rechtbank gebleken dat de Kortrijkzaan Abdelmalik Boutaliss (25) eerder al vijf jaar cel heeft gekregen voor feiten uit dezelfde periode. Het federaal parket vorderde in die omstandigheden geen bijkomende straf meer.

  1. RECONSTRUCTIE. Hoe 24 transmigranten ternauwernood aan de dood ontsnapten voor de kust van Zeebrugge: “Die mensen zijn het slachtoffer van puur crapuul”
    PREMIUM
    Brugge

    RECONSTRUC­TIE. Hoe 24 transmi­gran­ten ternauwer­nood aan de dood ontsnapten voor de kust van Zeebrugge: “Die mensen zijn het slachtof­fer van puur crapuul”

    Het had geen uren langer mogen duren, zeggen meerdere betrokken instanties. De 24 transmigranten die woensdagochtend veertig kilometer voor de kust van Zeebrugge werden gered, ontsnapten maar nipt aan de dood. Verschillende onder hen waren zwaar onderkoeld en een van hen is in kritieke toestand afgevoerd. Eten en drank had de groep niet bij en hun zwemvesten waren niet geschikt voor volle zee. Hun rubberen bootje al helemaal niet. “Het zijn mensonwaardige omstandigheden.” Een reconstructie.