Een Facebookfoto die lange tijd online stond op het profiel van Olivier Calebout: hijzelf en Abelmalek Boutalliss poseren samen in IS-hoofdstad Raqqa, in 2015. Boutalliss blies zichzelf datzelfde jaar op.
Volledig scherm
Een Facebookfoto die lange tijd online stond op het profiel van Olivier Calebout: hijzelf en Abelmalek Boutalliss poseren samen in IS-hoofdstad Raqqa, in 2015. Boutalliss blies zichzelf datzelfde jaar op. © RV

Federaal parket vraagt geen straf meer voor West-Vlaamse Syriëstrijder: “Beklaagde kreeg eerder al 5 jaar cel”

Kortrijk/BruggeIn de zaak tegen drie West-Vlaamse Syriëstrijders is maandagmorgen in de Brugse rechtbank gebleken dat de Kortrijkzaan Abdelmalik Boutaliss (25) eerder al vijf jaar cel heeft gekregen voor feiten uit dezelfde periode. Het federaal parket vorderde in die omstandigheden geen bijkomende straf meer.

  1. Van Venetiaans Carnaval tot een huiskamerfestival: onze vijf weekendtips in Brugge en aan de kust
    PREMIUM
    Kust

    Van Venetiaans Carnaval tot een huiskamer­fes­ti­val: onze vijf weekend­tips in Brugge en aan de kust

    Nog geen plannen voor het weekend van 4 en 5 februari? Wij helpen je die graag maken. Want zowel zaterdag als zondag is er voor jong en oud heel wat te beleven in Brugge en aan de kust. Zo kan je in de Brugse binnenstad ontdekken waarom de stad zijn bijnaam van ‘Venetië van het Noorden’ niet gestolen heeft tijdens het Venetiaans Carnaval. Of wat te denken van een huiskamervoorstelling in Oostende? Vijf weekendtips op een rij.