De organisatoren van het bierfestival en burgemeester Dirk De fauw klinken alvast op voorhand
Volledig scherm
PREMIUM
De organisatoren van het bierfestival en burgemeester Dirk De fauw klinken alvast op voorhand © Benny Proot

Fantastisch nieuws voor bierliefhebbers: Brugs bierfestival is terug én je kan meer dan 500 verschillende biertjes proeven

BruggeHet 14de Bierfestival, de hoogmis van het Brugse gerstenat, belooft een knaleditie te worden. Ruim 80 brouwerijen laten er in het weekend van 9 en 10 april meer dan 500 verschillende bieren proeven in het Meeting- en Convention Centre (BMCC). “Het is een echte publiekstrekker. Na een zwerftocht over verschillende locaties hopen we dat de bierproevers nu hun vaste stek hebben gevonden", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

  1. MOST WANTED. Suleyman Betelguiriev (29) vermoordde Mikey (19) op de Brugse Markt: “Hij heeft het in Tsjetsjenië naar z'n zin”
    PREMIUM

    MOST WANTED. Suleyman Betelgui­rie­v (29) vermoordde Mikey (19) op de Brugse Markt: “Hij heeft het in Tsjetsje­nië naar z'n zin”

    Camerabeelden in het Brugse stadscentrum tonen hoe Suleyman Betelguiriev (29) wegspurt, nadat hij in 2014 Mikey Peeters (19) heeft doodgestoken. De Tsjetsjeen krijgt 30 jaar opsluiting, maar op het proces is geen spoor van hem. Intussen is de dader nog steeds op de loop. Wie is de mens achter de koele moordenaar? Welke rol speelde zijn vader bij z’n vlucht? En vooral: waar houdt hij zich vandaag op? “Hét frustrerende is dat de Belgische speurders perfect weten waar Suleyman Betelguiriev zich bevindt.”
    Brugge