Vrachtwagens zullen extra gecontroleerd worden (archiefbeeld)
Volledig scherm
Vrachtwagens zullen extra gecontroleerd worden (archiefbeeld) © Benny Proot

Extra controles op aanwezigheid van transmigranten in stilstaande vrachtwagens: “Afloop kan dramatisch zijn”

ZeebruggeIn de haven van Zeebrugge vinden de komende dagen en weken extra controles plaats van de vrachtwagens die mogelijk stil zullen staan door de Brexit en de ontdekking van een nieuwe, besmettelijkere variant van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk. Vrachtwagens raken nog amper de grens over en de kans op filevorming van trucks is groot. Er wordt nu gevreesd dat er vluchtelingen vast komen te zitten in de trailers. Dat bevestigt Dirk De fauw, voorzitter van het havenbestuur.

 1. Brugge maakt werk van erfgoedfabriek om kunstschatten te bewaren: “Nu worden die vaak in slechte omstandigheden opgeslagen”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge maakt werk van erfgoedfa­briek om kunstschat­ten te bewaren: “Nu worden die vaak in slechte omstandig­he­den opgeslagen”

  De stad Brugge maakt verder werk van het ombouwen van de voormalige kaarsenfabriek langs de Kleine Pathoekeweg tot een erfgoedfabriek. Simpel gezegd: de kunstschatten van Brugge zullen in de nieuwe ruimte opgeslagen worden. Nu worden die vaak nog in slechte omstandigheden bewaard. Deze week is het openbaar onderzoek in kader van de vergunningsaanvraag van start gegaan, zo bevestigt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). “Het project zal geen negatieve impact hebben op het landschap. Integendeel zelfs, nu ligt de omgeving er troosteloos bij”, zegt Demon.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo